Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: ACI dobio ‘v.d.‘ vodstvo, novi suvlasnici Ultra grosa, Ervačić opet smijenio direktora Farme Tomašanci…

29. Rujan 2021.
Kristijan Pavić

Juraj Bukša nije dobio novi mandat kao član Uprave državne tvrtke ACI, koja upravlja marinama, a dosadašnji predsjednik Uprave Kristijan Pavić nakon četverogodišnjeg mandata dobio je kao jedini član Uprave privremeni mandat, do imenovanja putem javnog natječaja, a najdulje šest mjeseci.

SLAVONIJA BOŠKOVIĆ i DECENTIA, koje su i ranije bile članice grupacije ULTRA GROS sad su ušli i u vlasničku strukturu tvrtke, koja sad ima 21 trgovačku kuću kao suvlasnike. To je najbrojnija grupacija trgovaca na malo mješovitom robom po broju članica (25) i po broju prodajnih mjesta (više od 1.500).

Vlasnik FARME TOMAŠANCI Mirko Ervačić nakon manje od mjesec dana opozvao je Josipa Ileša s direktorske pozicije i za direktoricu imenovao Tamaru Jurić.

Aleksandar Ostojić vratio se na poziciju ravnatelja SVEUČILIŠTA LIBERTAS umjesto Dušana Pavlovića, koji je bio ravnatelj posljednje dvije godine.

Nina Vojnić Žagar dobila je četvrti privremeni šestomjesečni 'v.d. mandat' na čelu ZRAČNE LUKE PULA. Luka Simeunović novi je član NO-a umjesto Elizabete Berbakov.

Dubravko Horvat novi je član NO-a LIPOVICE iz Popovače umjesto Marija Vulinca.

Dosadašnji direktor tvrtke MZLZ − UPRAVITELJ ZRAČNE LUKE ZAGREB Julien Pierre Coffinier postao je predsjednik Uprave, u koju je kao drugi član ušao Huseyin Bahadir Bedir.

Srđan Margaretić dobio je novi mandat kao predsjednik NO-a dubrovačke komunalne tvrtke ČISTOĆA. Svi ostali članovi NO-a su promijenjeni. Mario Radić novi je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Milene Burazor. U NO su ušli i Ivan Majstorović, Nedjeljko Cvjetanović i Željko Raguž umjesto Zdravka Maslaća, Daniele Đurić Arapović i Stijepe Tomaša.

Carolina Paulet nova je članica NO-a MARDEŠIĆA iz Sali umjesto Jean-Françoisa Gabriela Huga.

Ante Burić novi je prokurist SCHINDLERA HRVATSKA umjesto Aleša Resnika.

Marijana Milaković nije više vlasnik tvrtke NICRO iz Zagreba. Vlasništvo su preuzeli Sanja Blažeković-Milaković, direktor Kristijan Milaković i Nikola Milaković.

JADRANKAMEN si je pripojio tvrtku kći JADRANKAMEN KAŠTELA.

Ivana Lamza nova je direktorica KOMUNALCA PETRINJA umjesto Vlade Lovrekovića, koji je bio na čelu tvrtke od 2013. godine.

Tvrtka VILLA DUBROVNIK preuzela je DOGUS MARINA HOTELE od DOGUSA CROATIA. Prije toga su 89,6% dionica VILLE DUBROVNIK od DOGUSA CROATIA i nizozemskog MARITIMUSA kupili ERSTE PLAVI MIROVINSKI FONDOVI.

Mark Thomas Gorman nije više direktor CISCO SYSTEMSA HRVATSKA, pa tvrtku sad samostalno vodi Evan Barry Sloves.

Direktorica SIGE iz Varaždina Marijana Premužić pridružila se u vlasničkoj strukturi osnivaču i prokuristu Stjepanu Žigmundu.

Goran Navoj nije više suvlasnik i direktor FOREST ENERGYJA iz Jastrebarskog, pa je dosadašnji prokurist Ivan Žilić ostao jedini vlasnik i preuzeo direktorsku poziciju. 

Vlasnica i članica Uprave tvrtke GLOBUS IGRE Anna Szczesniak dodijelila je prokuru Aleksandri Hadinger.

Šime Veršić pridružio se na direktorskoj poziciji u ZAGLAVU iz Splita vlasniku Igoru Veršiću.

Jurica Kolić novi je direktor u KONTAKTU iz Zadra. Na toj se poziciji pridružio Miodragu Kulašu, koji je jedan od četvorice suvlasnika.

25. travanj 2024 08:45