Lidertrend
StoryEditor

Još šest žena tuži kompaniju Tesla zbog seksualnog uznemiravanja

15. Prosinac 2021.
Bivše i trenutne zaposlenice Tesle tuže kompaniju zbog uvjeta koji su opisani kao ‘noćna mora‘. Na radnom mjestu su diskriminirane, objektivizirane i seksualno uznemiravane

Nakon što je koncem studenog Jessica Barraza, zaposlenica Teslinog odjela za proizvodnju u tvornici u Fremontu, digla tužbu protiv kompanije zbog seksualnog uznemiravanja, pridružilo joj se još šest žena s vrlo sličnim iskustvima, odnosno radom u uvjetima koji su opisani kao 'noćna mora'.

Kako je tijekom podizanja tužbe izjavila Barraza, gotovo svaki dan tijekom tri godine kolegice i ona bile su uznemiravane, objektivizirane i dodirivane. Ni na jedan njihov prigovor nadređeni nisu reagirali ili bi reagirali na način koji opravdava seksualno uznemiravanje te krivnju svaljuje na žrtve.

Tesla bez komentara

Tako je, primjerice, Barraza prijavila kolegu koji joj je buljio u prsa, a nadređeni joj je, umjesto da ga sankcionira, poručio da nosi odjeću koja ne privlači pažnju. Vrijedi spomenuti da je Barraza radila u radnoj uniformi koju je dobila od kompanije.

Kako prenosi The Washington Post, šest žena koje su se priključile tužbi (bivše i trenutne zaposlenice Tesle) također su izjavile da su diskriminirane, nazivane pogrdnim imenima te da su ih kolege dodirivale bez njihovog pristanka. Jedna od tužiteljica,

Jessica Brooks, izjavila je da joj je dosta te neželjene pozornosti, vječitog zurenja. Morala se fizički izolirati od kolega samo kako bi obavila posao za koji je plaćena. Nakon što je prijavila uznemiravanje, nadređeni su je poslali na novi odjel bez da su se potrudili riješiti problem. Iz kompanije Tesla još uvijek nije stigao komentar na zabrinjavajuće optužbe.

24. travanj 2024 15:59