Ukratko
StoryEditor

Nakon umjetne inteligencije: Kako će neuroznanost i biologija promijeniti svijet i kako se vođe trebaju pripremiti za to?

05. Studeni 2019.
dr. Dominique Turcq

Međunarodni Predsjednički forum je središnji godišnji događaj na IEDC-Poslovnoj školi Bled. Na događaju redovito prisustvuje 200 vrhunskih poslovnih rukovoditelja i vladinih predstavnika iz Srednje i Istočne Europe i šire.

Glavni govornik na Predsjedničkom Forumu, koji će se održati na IEDC na Bledu, 8. studenoga 2019., biti će dr. Dominique Turcq iz Instituta Boostzone u Francuskoj, stručnjak za neuroznanost i umjetnu inteligenciju i autor knjige Augmented Management. Fokus ovogodišnjeg foruma bit će »Beyond AI: How Neurosciences and Biology will Change our World and how Leaders Should get Prepared for it«.

Zašto su neuroznanost i biologija važni za rukovoditelje objasnio je u kratko Dr. Turcq:

„Neuroznanost, jer će promijeniti način na koji odlučujemo, utičemo na druge i kako učimo. Biologija, jer će promijeniti način na koji smatramo zdravlje, ojačat će našu čovječnost, birati pojedince. Ove dvije discipline imat će duboke društvene utjecaje, a samim tim i utjecajem na voditeljstvo u sljedećim godinama i desetljećima.“

O utjecaju novih socioloških i tehnoloških snaga na poslovni svijet raspravljat će ugledni međunarodni poslovni lideri na okruglom stolu: Manfred Stern, regionalni rukovoditelj tvrtke Yaskawe Europe, Nebojša Bjelotomić, direktor, Saga New Frontier Group iz Srbije, i Mark Pleško, osnivač i izvršni direktor Cosylaba iz Slovenije.

IEDC – Poslovna škola Bled izvrsno je mjesto susreta vođa i rukovoditelja iz cijele Europe i šire, a Međunarodni Predsjednički forum omogućava umrežavanje i razmjenu najnovijih poslovnih praksi i ideja među rukovoditeljima iz gospodarstva, politike i nevladinih organizacija.

Forum će otvoriti prof. dr. Danica Purg, dekan IEDC-Poslovne škole Bled i mag. Zoran Poznič, ministar za kulturu Republike Slovenije.

24. travanj 2024 12:33