Hrvatska
StoryEditor

Branko Roglić: Moramo revitalizirati gospodarstvo na Banovini, što će ljudima kuće ako nemaju gdje zaraditi za život

17. Siječanj 2021.
Branko Roglić, vlasnik Orbica

Porezno oslobođenje donacija za stradale u potresu je u svakom slučaju dobro, to znači da ćemo svi skupa moći dati više, no Banovinu treba revitalizirati, smatra Branko Roglić, osnivač i vlasnik Orbica.

- U redu je obnavljati domove porušene u potresu, ali u prvom redu treba biti i gospodarstvo jer što će im kuće ako nemaju gdje zaraditi za život i hranu – kaže vlasnik najveće distributerske tvrtke u Hrvatskoj.

Svjestan je da je to projekt u koji se kako bi uspio trebaju uključiti svi, i privatni sektor i vladajući.

- Nadam se da ćemo mi poduzetnici širiti svoje projekte i na Banovinu, a Vlada mora učiniti svoj dio, omogućiti poduzetnicima koji će investirati u Banovini da ne moraju plaćati porez na dobit, dati im besplatno na korištenje zemljišta i osigurati kompletnu infrastrukturu – obrazlaže.

Pitamo ga planira li i njegova tvrtka poduzeti nešto po tom pitanju.

- Vodit ćemo računa da tamo nešto napravimo. Zasad smo otvorili poseban račun na kojem prikupljamo donacije iz dvadesetak zemalja u kojima poslujemo. Ljudi su nam se sami javljali iz Mađarske, Češke, Poljske i drugih zemalja da žele pomoći – priča Roglić da su odmah otvorili račun, ali i reagirali te na teren poslali pomoć, ali nas moli da ne navodimo to jer pomažu i pomagat će maksimalno koliko će moći, ali to ne čine kako bi se reklamirali. Doznajemo kako se na računu prikupila solidna svota te kako će vjerojatno poslužiti za obnovu škole.

19. travanj 2024 15:02