Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (40): Od početka godine do kraja svibnja Belupo je izvezao 642 tone farmaceutske robe

13. Rujan 2021.
Belupo šleperi

Druga po veličini farmaceutska kompanija u Hrvatskoj, Belupo posluje na 18 međunarodnih tržišta s kojih dolazi 56,8 posto prihoda od prodaje, a najveća tržišta na kojima je Belupo prisutan su tržište Republike Hrvatske, Ruske Federacije te Bosne i Hercegovine.

- Od početka ove godine pa do konca svibnja Belupovi su zaposlenici Logistike utovarili 124 kamiona robe, teške 642 tone. Riječ je o ukupno 111.998 koleta, odnosno komada pakiranja, namijenjenih prodaji na međunarodnim farmaceutskim tržištima – kažu nam iz tvrtke.

Najveći udio u Belupovom izvozu čini tržište Bosne i Hercegovine. Prošle se godine Belupo na BiH tržištu Belupo pozicionirao na 11. mjesto, po tržišnom udjelu. Taj je uspjeh postignut zahvaljujući rastu prodaje vlastitih lijekova od 7 posto, u odnosu na 2019. Najveći udio prodaje Belupovih lijekova u BiH čine lijekovi za srce i krvne žile – 41 posto. Jedno od tržišta iznimno velikog potencijala je svakako tržište Ruske Federacije, na kom je Belupo prisutan punih 26 godina i s kojeg dolazi trećina prihoda s izvoznih tržišta. To je jedanaesto po veličini farmaceutsko tržište u svijetu, s ostvarenih 21,5 milijardi dolara prometa u 2020. Na njemu posluje preko 600 proizvođača generičkih lijekova, od kojih se Belupo nalazi na 35. mjestu na ljestvici prema tržišnom udjelu. Povećanjem portfelja preparata i sustavnim marketinškim pristupom, Belupo u Ruskoj Federaciji ostvaruje dvoznamenkaste stope rasta prihoda od prodaje.

Akcija 'Brojimo šlepere' se nastavlja pa ovom prilikom pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

20. travanj 2024 12:47