Tehno
StoryEditor

Hakeri i gejmeri vruća su roba na tržištu - niču hoteli za gejmanje

01. Ožujak 2020.
Atari Hotel

Za koji mjesec, točnije u trećoj četvrtini ove godine, počet će gradnja prvih tematskih hotela posvećenih videoigrama i gejmerima u američkom gradu Phoenixu. Takvim svojim pothvatom pohvalili su se u američkom Atariju, koji će hotele za gejmere otvarati u suradnji s GSD Groupom, tvrtkom za inovacije i strategije, a nakon Phoenixa planiraju ih otvoriti u još sedam američkih gradova, među kojima su Las Vegas, Chicago, Austin i San Francisco.

U Atariju žele dati doprinos rastućoj zajednici gejmera i ugrabiti barem mali dio profita koji nastaje zbog buma industrije 'gaminga'. Prema njihovim istraživanjima, industrija videoigara odnosno 'gaminga' već globalno vrijedi 148 milijardi američkih dolara, što je više nego što trenutačno zajedno vrijede tržišta kina i 'streaming'-servisa. Kao da sve kompanije posljednjih mjeseci gledaju prema gejmerima kao jednom od najpropulzivnijih izvora zarade.

U Atariju u svojim hotelima osim smještaja kane nuditi i igranje VR i AR igara, a sličnu taktiku već je, primjerice, iskušao i hongkonški lanac brze hrane Fairwood. U Hong Kongu je otvorio restoran Fairwood eSports, u kojem uza svinjetinu i rižu gosti dobivaju priliku ući u svijet e-sporta i igrati na nekom od 25 najboljih igraćih strojeva na svijetu, uživati u području za 'streaming' igara, a blizu im je i pozornica za e-sportove.

Naravno i da se proizvođači namještaja dodvoravaju gejmerima. Na primjer, Ikea je još prije dvije godine u suradnji s tvrtkom UNYQ, proizvođačem medicinskih pomagala i proteza, počela nuditi 3D ispisane stolce za igranje, personalizirane za gejmere.

27. travanj 2024 15:28