Tehno
StoryEditor

U šoping NFT-ova i s pomoću televizora

09. Siječanj 2022.
samsung nft

Najnoviji televizori svake godine privuku golemu pozornost potrošača na međunarodnoj izložbi CES pa je već tradicionalno i Samsung poželio zaintrigrati javnost svojim TV inovacijama. Hardver će, prema najavama, tek neznatno osvježiti, ali zato softverske promjene donose mnogo uzbuđenja. Primjerice, Samsungovi televizori 2022. dobivaju novi Smart Hub koji uključuje pametnije značajke otkrivanja sadržaja i upravljanja njime, a Gaming Hub učinkovito ih pretvara u platforme za igranje u oblaku podržavajući Nvidia GeForce Now, Google Stadia i Utomik.

Uveo je Samsung i značajku Watch Together koja korisnicima omogućuje videopozivanje voljenih osoba dok zajedno gledaju sadržaj. Nije zaboravio ni na razbuktalu 'NFT-maniju' pa je na svoje zaslone uključio NFT platformu koja gledateljima omogućava da pregledavaju, kupuju i prikazuju svoju omiljenu umjetnost, NFT-ove, dakako, na jednome mjestu.

Iz Samsunga kažu kako će ova NFT platforma omogućiti kreatorima da dijele svoju umjetnost sa svijetom ali i potencijalnim kupcima.

Samsung također vodi računa o detaljima kada je u pitanju gledanje NFT-a pa kažu kako će njihovi televizori automatski kalibrirati postavke zaslona 'prema vrijednostima kreatora' prilagođavajući se svakom NFT-u posebno kako bi svaki izgledao besprijekorno s kvalitetom slike koja je vjerna izvornoj.

19. travanj 2024 17:35