Tehno
StoryEditor

Zuckerberg u četvrtak lansira svoj Twitter

04. Srpanj 2023.
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, vlasnik Mete najavio je kako već ovoga četvrtka krovna tvrtka Facebooka lansira svoju novu aplikaciju koja bi trebala biti konkurencija Muskovom Twitteru. Čini se da se dva milijardera ne mogu prestati natjecati, pa i ne čudi da su dogovorili borilački meč u kavezu kako bi u konačnici saznali tko ima većeg.

Aplikacija, koja se zove Threads, dostupna je za predbilježbu na Apple App Storeu i bit će povezana s Instagramom. Slike zaslona koje je Meta pustila u javnost prikazuju nadzornu ploču koja izgleda slično Twitteru.

Ovaj potez posljednji je u rivalstvu između šefa Mete Marka Zuckerberga i vlasnika Twittera Elona Muska koji su, kao što smo rekli već najavili i međusobni šakački obračun.

image

Meta Threads

foto

No, nije ovo prvi pokušaj napada na Twitter sličnim aplikacijama, Posljednjih godina pojavilo se nekoliko sličnih, poput Truth Sociala Donalda Trumpa i Mastodona. Tu je i još jedna naziva Bluesky iz koje su tvrdili proteklih dana kako su dobili ‘rekordni‘ promet, nakon što je Musk najavio ograničavanje broja pročitanih twitova za korisnike, iako tvrdnje Blueskyja treba uzeti s dozom opreza.

Međutim, usprkos raznim izazivačima, mnogi smatraju kako će Threads biti prva prava prijetnja Twitteru, dok drugi optužuju Zuckerberga kako samo zna ukrasti ideje od drugih tvrtki.

Tako mu spočitavaju da su Metini Reelsi kopija TikToka, dok Stories na Facebooku izgledaju slično Snapchatu. U svakom slučaju, Meta ima mogućnosti i resurse da krene u borbu s Twitterom, a za razliku od ličnih konkurenata, Threads će biti dio Instagram platforme pa će odmah u startu biti povezan i sa stotinama milijuna računa, što znači da ne počinju od nule, što su mnogi morali učiniti.

29. travanj 2024 18:34