Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Dominik Delić (FTB Nutrition): U biznis smo krenuli iz ljubavi, a danas radimo i s Rimcem

15. Veljača 2023.
foto FTB Nutrition

Prije nešto više od godinu dana, Dominik Delić je zajedno s nekoliko prijatelja došao do ideje da otvori Feed The Beast Nutrition, poduzeće specijalizirano za izradu svježih, unaprijed pripremljenih zdravih obroka. Delić i njegovi partneri cijeli su život u ozbiljnom sportu i gastronomiji, a ovu su priču pokrenuli kako bi sebi, ali i drugima olakšali svakodnevnicu i uštedjeli vrijeme.

- Današnjica je, kao što svi znamo, vrlo užurbana i tu naša priča dolazi do izražaja. U svega dvije minute na stolu imate topli obrok koji je nutricionistički optimiziran i kvalitetan. Svi makronutrijenti prisutni u obroku ispisani su na deklaraciji, tako da našim korisnicima ništa ne može promaknuti.

Namirnice koje koristimo, od mesa do povrća, pokušavamo u što većoj mjeri nabavljati od hrvatskih OPG-ova. Obroci se po pripremi vakumiraju i ‘šokiraju‘, a sve kako bismo održali kvalitetu i svježinu uz izvrstan okus. Tako pripremljeni obroci u hladnjaku mogu stajati i do pet dana - kazao je Delić. 

Uz ideju da ljudima pruže mogućnost konzumiranja kvalitetnih i ukusnih obroka uz minimalno uloženo vrijeme, želja im je i podići svijest o tome da se konzumaciju hrane ne bi trebalo gledati samo kroz prizmu fiziološke potrebe, ali i da je uz utaživanje gladi jednako važno zaista nahraniti tijelo. 

Preko milijun kuna prihoda u prvoj godini 

- Tjedno prodajemo između 1.200 i 1.500 obroka, a naši su klijenti uglavnom ljudi između 25 do 35 godina koji nemaju vremena za kuhanje, a kupovna moć im dozvoljava jesti ‘naručenu‘ hranu svaki dan. Business to customer (B2C) iznosi otprilike 90 posto naših prihoda, ali isto tako radimo s nekoliko uspješnih hrvatskih kompanija. Jedna od najznačajnijih je Rimac Automobili - komentirao je Delić.

FTB Nutrition otvoren je prije nešto više od godinu dana i prihodi su im prošle godine iznosili nešto više od 225 tisuća eura ili 1.7 milijuna kuna, a ubrzo otvaraju i novi prostor za preradu. 

- Novi pogon u koji se selimo kroz nekoliko dana je po pitanju procesa prerade i opreme najmoderniji koji se na tržištu može naći. Naši se proizvodi poslije obrade i čišćenja termički obrađuju u konvekcijskim pećnicama koje rade na topli zrak i paru, tako da u pripremi ne koristimo aditive i štetne tvari poput ulja. Nakon toga, hrana se stavlja u šoker ili blast chiller, stroj koji naglo spušta temperaturu namirnica i onemogućava razvoj bakterija koji se događa kada se hrana hladi prirodnim putem - objasnio je Delić.

Makar već sada dostavljaju po cijeloj Hrvatskoj, za budućnost imaju puno ambicioznije planove. 

- Želimo proširiti našu priču izvan Hrvatske na zemlje poput Srbije, Slovenije, Italije, Mađarske... Jer se i tamo pokazuje velik interes za naše proizvode. Isto tako nam je bitno pokrenuti svijest ljudi o tome da zdrava i nutritivno bogata hrana može biti itekako ukusna i da fast nije nužno i junk food - zaključio je Delić. 

24. travanj 2024 02:57