Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Infobip otvorio ured u Bjelovaru, gradonačelnik najavio niži porez

09. Travanj 2024.
Silvio Kutić, Infobip

Hrvatska informatička tvrtka Infobip otvorila je u utorak ured u Bjelovaru, koji trenutno zapošljava desetak djelatnika, a gradonačelnik Dario Hrebak na otvorenju je najavio novo sniženje poreznih stopa na dohodak.

Infobip posluje više od 17 godina i zapošljava oko 3400 ljudi na šest kontinenata u više od 75 ureda, a onaj bjelovarski trenutno je najmlađi. Potpredsjednik za inženjerstvo te tvrtke Damir Prusac kazao je da Infobip ima urede diljem svijeta, a posebno mu je drago uvijek kada otvore ured u Hrvatskoj.

- Imamo mješovite i razvojne urede, a ovaj ured je mješovitog tipa. Nadamo se da ćemo ići u smjeru da bude što više razvojnog tipa. Inače smo poprilično izbirljivi kod odabira same lokacije zbog puno razloga. Moramo se uvjeriti da postoji potencijal rasta, kvaliteta dostupnog kadra i kulturološka blizina i naravno, ovdje nismo imali nekakve dvojbe, pogotovo nakon razgovora s predstavnicima grada i Tehnološkog parka - rekao je Prusac.

- Vidimo perspektivu rasta i vidimo perspektivu institucija koje žele podržati Infobip na tom putu - istaknuo je, dodavši da Infobip ima vlastiti start-up inkubator koji obuhvaća 300 kompanija ne samo iz regije, nego i iz cijelog svijeta.

- U ovom konkretnom slučaju to znači da imamo određeno iskustvo koje možemo prenijeti na lokalne kompanije i možemo biti mentori. Nadam se da ćemo sponu s Veleučilištem u Bjelovaru uspostaviti na lijep način i sve objedinimo u jednu hrvatsku, ali i svjetsku priču - naveo je potpredsjednik za inženjerstvo Infobipa.

Gradonačelnik Hrebak izrazio je zadovoljstvo dolaskom Infobipa u Bjelovar, ali i najavio dodatno snižavanje više stope poreza na dohodak sa 28 na 25 posto.

- Bjelovar je najveći hrvatski grad s najmanjim porezima, a nakon što smo vidjeli da se proračun i dalje odlično puni bez obzira na smanjenje stopa poreza, odlučili smo otići korak dalje -  rekao je.

Na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, najavio je bjelovarski gradonačelnik Hrebak, ‘predložit ćemo smanjenje više stope poreza na dohodak s postojećih 28 na 25 posto, ne zato da bogate oslobodimo poreza, nego da u Bjelovar privučemo inženjere, doktore, IT sektor i ostale čije plaće nisu visoke, nego plaćaju velik porez. U Zagrebu će taj porez biti 35 posto, a u Bjelovaru 25 posto i to je dosta velika razlika, istaknuo je.

29. travanj 2024 13:24