Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Nadzorni odbor Mercatora prihvatio Balažičevu ostavku

05. Travanj 2017.

Nadzorni odbor Mercatora u srijedu je, na izvanrednoj sjednici u Zagrebu, prihvatio ponuđenu ostavku dosadašnjeg direktora Mercatora Tonija Balažiča, a na to mjesto imenovao Tomislava Čizmića, objavili su popodne slovenski mediji.

Balažič će o tome zašto je ponudio ostavku dvije godine prije kraja redovnog mandata govoriti tijekom popodneva na konferenciji za novinare u Ljubljani.

>>>‘Lex Agrokor’: HOK traži zaštitu mikro i malih poduzetnika kojima prijeti propast

Slovenski mediji od jučer su neslužbeno najavljivali da će on ponuditi ostavku, uz nagađanja da se na to odlučio zbog loše komunikacije s upravom Agrokora, te da je vrlo mala mogućnost da promijeni svoju odluku, a navodile su se i špekulacije o navodno lošijim rezultatima poslovanja Mercatora u zadnje vrijeme.

>>>Račun Francka deblokiran u kratkome roku

U zajedničkoj izjavi za javnost koju su popodne prenijeli slovenski mediji, problematiku u kojoj bi se mogao naći Mercator, koji je u vlasništvu hrvatskog koncerna koji se u zadnje vrijeme našao u dužničkim teškoćama, komentirali su ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek i ministar poljoprivrede Dejan Židan, koji je ujedno i jedan od dva potpredsjednika slovenske vlade.

>>>Predsjednik uprave Balažič odlazi iz Mercatora

Slovenska država budno prati događanja u Agrokoru, a prema navodima Mercatorovih dobavljača iz prehrambene industrije njihova je suradnja s Mercatorom "stabilna", navela su dvojica slovenskih ministara.

22. travanj 2024 07:42