Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Podravka prekinula isporuku proizvoda Kauflandu

18. Kolovoz 2023.
Kaufland na svojim policama više neće imati Podravkine proizvode. Kako piše Index, isporuka Podravkinih proizvoda prekinuta je još u travnju jer nije postignut dogovor o uvjetima suradnje. Valja napomenuti da su proizvodi iz starih zaliha još uvijek dostupni, ali, kako kažu iz Podravke, novi više neće stizati na Kauflandove police.
 
- Podravka je još u travnju prekinula isporuku proizvoda Kauflandu s obzirom da nismo uspjeli postići obostrano prihvatljiv dogovor o uvjetima suradnje. Naime, Kauflandov zahtjev za povoljnije uvjete, odnosno cijene, u odnosu na naše druge trgovačke partnere Podravki nije prihvatljiv, a, osim toga, suprotan je i pravilima Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom - poručuju iz Podravke.

- Podravka je usprkos snažnom i kontinuiranom rastu troškova proizvodnje i sirovina minimalno povećavala cijene svojih proizvoda vodeći računa o potrošačima i negativnom utjecaju inflacije na standard građana. Najvećim dijelom rastuće troškove amortizirali smo unutrašnjim rezervama i svim mogućim racionalizacijama u poslovanju koje kontinuirano provodimo -  kažu iz Podravke.

Iz Podravke kažu da ostaju otvoreni za nastavak suradnje, ali uz obostrano prihvatljive uvjete. - Pritom, naravno, vodimo računa o održivosti poslovanja i nastavljamo s ulaganjima u širenje proizvodnih i logističkih kapaciteta kojima stvaramo temelje daljnjeg rasta posebice u izvozu. Naši su proizvodi potrošačima široko dostupni u trgovinama naših drugih trgovačkih partnera, a ostajemo naravno otvoreni i za nastavak suradnje s Kauflandom, ali uz obostrano prihvatljive uvjete - kazali su iz Podravke. 
 

Kaufland: Nismo izbacili Podravkine proizvode s polica

 
O zasad neuspješnim pregovorima koji su rezultirali postupnim nestajanjem Podravkinih proizvoda s polica Kauflandovih trgovina očitovao se i taj trgovački lanac.
 
- Kaufland Hrvatska k.d. ostvaruje dugogodišnju suradnju s domaćim proizvođačima, pa tako i s Podravkom koju Kaufland nije izbacio s polica, a trenutno našim kupcima nudimo neke od najprodavanijih artikala, primjerice Lino Ladu, ajvar, pasiranu rajčicu i sl.
 
Neki drugi proizvodi trenutno nisu dostupni, no pregovori između Kauflanda i Podravke su u tijeku i vjerujemo da će se uskoro postići dogovor, a sve kako bi se kupcima omogućio najbolji omjer cijene i kvalitetne ponude. 
 
Naime, Kaufland svojim kupcima uvijek nudi velik izbor kvalitetnih proizvoda po povoljnim cijenama i to nam je i sada glavni prioritet. S obzirom na veličinu našeg asortimana, kupci uvijek mogu pronaći alternativno rješenje - kažu iz Kauflanda.
27. travanj 2024 00:20