Ukratko
StoryEditor

A1 Hrvatska i Revolut Pay korisnicima nudi još lakši način plaćanja u A1 webshopu

23. Svibanj 2023.
a1 revolut pay

A1 Hrvatska uz pomoć integracije sustava Revolut Pay korisnicima donosi novu opciju plaćanja. Tako će Revolut plaćanje biti implementirano u A1 webshop i omogućit će privatnim korisnicima obavljanje transakcija u jednom kliku. Ova vrsta plaćanja inovacija je u svijetu financijskih transakcija, a A1 Hrvatska prvi je veliki Revolut Pay partner u Hrvatskoj i prva telekom kompanija koja je integrirala ovaj sustav plaćanja globalno.  

Gotovo svi online kupci susreli su se s kompliciranim sustavima plaćanja u digitalnim trgovinama, koji uključuju odlazak s webshopa na stranicu kartičnog poslužitelja i autorizaciju transakcije tokenom u aplikaciji banke. Direktna integracija plaćanja u webshopu je brža i jednostavnija opcija. Ako korisnici kupuju u A1 webshopu putem mobilnih uređaja, odmah se prebacuju na Revolut aplikaciju. Ako pak koriste računala ili tablet, preskaču se svi nepotrebni koraci i generira se QR koda unutar samog webshopa. Skeniranjem koda u Revolut mobilnoj aplikaciji realizira se transakcija, odnosno plaćanje.

Korisničko iskustvo na webshopu je uz inovativnu funkciju embedded paymenta poboljšano i pojednostavljeno, što pridonosi još manjem napuštanju košarice i odustajanju od kupovine. Unaprijeđena je i sigurnost procesa plaćanja, budući da se podaci ne dijele s trećom stranom odnosno servisima za obradu podataka. Postupak plaćanja u cijelosti se odvija unutar A1 webshopa, bez potrebe da kupci budu preusmjereni na vanjsku stranicu kao kod plaćanja koja inače nalazimo na internetskim trgovinama. Revolut Pay prilikom transakcije osigurava dodatnu razinu sigurnosti, poput enkripcije i dvofaktorske provjere autentičnosti, što pomaže u smanjenju rizika od prijevare ili neovlaštenog korištenja.

- Uvođenjem Revolut Pay-a još smo se jednom potvrdili kao predvodnik u inovacijama na domaćem tržištu. Uz novu, sigurnu, brzu i pouzdanu metodu plaćanja s ciljem unaprjeđenja procesa kupovine dodatno podižemo i zadovoljstvo korisnika. Osim toga, novitetom iz svijeta digitalnih sustava plaćanja, ujedno donosimo još višu razinu sigurnosti -  izjavila je Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika A1 Hrvatske.

Revolut Pay je način plaćanja na web stranicama proizvoda i u košaricama, koji se u potpunosti pokreće Revolutovom tehnologijom plaćanja i korak je prema izgradnji Revolutovog ekosustava plaćanja koji omogućuje transakcije između maloprodajnih i poslovnih korisnika. Revolut je jedna od najpopularnijih financijskih super aplikacija na globalnoj razini, koja svojim maloprodajnim korisnicima omogućuje trenutne prijenose novca, plaćanja, štednju, ulaganja, trgovanje ili svakodnevno upravljanje svojim financijama.

- U Revolutu uvijek nastojimo prihvaćanje plaćanja učiniti bržim, praktičnijim i jeftinijim za trgovce svih veličina, gdje god se nalazili. Povrh toga, nastojimo plaćanja učiniti jednostavnijim i sigurnijim za kupce. Ovo partnerstvo mijenja način na koji korisnici u Hrvatskoj obavljaju online plaćanja, a također će transformirati i način na koji korisnici obavljaju online plaćanja s telekomunikacijskim kompanijama diljem svijeta -  izjavio je Andrius Bičeika, zamjenik glavnog direktora i partner u Revolut banci.

16. srpanj 2024 21:21