Ukratko
StoryEditor

Bomark Pak sedmi je hrvatski EY Poduzetnik godine

18. Ožujak 2022.
Bomark Pak

Prema odluci neovisnog stručnog žirija Miljenko Borščak i Stiven Toš, vlasnici kompanije Bomark Pak, dobitnici su nagrade EY Poduzetnik godine na sedmom hrvatskom izdanju ovog prestižnog izbora, navodi se u priopćenju. Bomark Pak je izabran između pet finalista u snažnoj konkurenciji 44 kandidata iz 28 kompanija, a kao pobjednik sedmog nacionalnog izdanja predstavljat će Hrvatsku na svjetskoj završnici u Monacu. Uz nagrađeni Bomark Pak ovogodišnji finalisti bili su i Q, Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb, Studio 3LHD i Sofa IT.

Ovogodišnji EY Poduzetnik godine, Bomark Pak dio je Bomark Grupe koja se bavi proizvodnjom i prodajom ambalažnih proizvoda te je ujedno treći najveći europski i jedini hrvatski proizvođač stretch folija. Bomark Pak osnovan je 1992. kao mala obiteljska distributerska kompanija, a danas je respektabilni proizvođač i distributer koji posluje na području čitave Europe te broji preko 300 zaposlenih u proizvodnom pogonu u Ludbregu te uredima u Varaždinu, Sarajevu, Ljubljani i Beogradu.

Automatizacija proizvodne linije, najmoderniji strojevi, ali i briga o okolišu i ekološkoj prihvatljivosti najkvalitetnijih proizvoda Bomark Paka, dokazuju predanost viziji uspješnosti kompanije koja posluje na međunarodnom tržištu.

Ovom prilikom želimo čestitati svim nominiranima na hrabrosti što su svoje ideje pretvorili u uspješne poduzetničke priče. Trenutno smo među tri najbolja distributera ambalažnih proizvoda u Europi, a potaknuti ovom nagradom vjerujemo da ćemo postati prvi. Vjera u sebe, vjera u ljude oko sebe i u zaposlenike te ljubav prema onome što radimo, naše su vrijednosti i put prema uspjehu naglasili su u svom pobjedničkom govoru Miljenko Borščak i Stiven Toš iz Bomark Paka.

Usmjerenost na rješenja, a ne na probleme, predstavlja korak unaprijed za hrvatsko poduzetništvo, a svaka uspješna poduzetnička priča nadahnjuje i motivira, naglasio je prilikom uvodnog obraćanja Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska.

Svi naši kandidati koji su do sada sudjelovali u programu samo u 2020. generirali su 28,5 milijardi kuna prihoda i zajedno zapošljavali 30.000 ljudi, a to je samo ovaj osnovni, brojčani pokazatelj važnosti i njihove vrijednosti.  Vjerujemo, a i svakim danom se potvrđuje da EY Poduzetnik godine ispunjava svoju misiju promocije važnosti istinskih poduzetnika i poduzetništva za gospodarstvo, a zatim i društvo u cjelini zaključio je Horvat.

Neovisni stručni žiri sedmog izdanja programa EY Poduzetnika godine odabrao je prema globalnim kriterijima, koji se uz financijske pokazatelje temelje prije svega na inovativnosti i poduzetničkom potencijalu te samoj viziji i ideji poduzetnika. Članovi žirija su prijašnji pobjednici izbora Alan Sumina, Đuro Horvat, Marko Pipunić, Mate Rimac, Silvio Kutić i Hrvoje Josip Balen, zatim uspješni hrvatski poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević, dok je na čelu žirija od samog početka programa Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

Nije čovjek uvijek čovjeku vuk. Štoviše, ova nagrada je dokaz upravo suprotnog – ona je dokaz novog vremena i novih ideja. Riječ je o elitnoj, ali ne i ekskluzivnoj nagradi. Ona slavi želju i veselje stvaranja, svaku individualnu priču kreiranja novih vrijednosti. Nagrada EY Poduzetnik godine predstavlja jednu sretniju perspektivu uspješnijeg, zdravijeg i održivijeg društva te prosperitetnije zajednice naglasio je važnost nagrade predsjednik žirija Emil Tedeschi.

Uspjesi finalista

Uz Bomark Pak, u finalu ovogodišnjeg izbora našlo se još 11 vodećih ljudi iz četiri perspektivne kompanije. Finalisti sedmog izdanja EY Poduzetnika godine bili su:

Dalibor Jurgec, Filip Ljubić i Vedran Tolić, vlasnici IT kompanije Q za kreiranje softverskih rješenja, uključujući razne mobilne i web aplikacije, Enterprise platforme te rješenja za e-trgovinu i e-učenje. Od osnutka 2015. pa do danas, Q se plasirao među 20 najbrže rastućih visoko-tehnoloških kompanija u Europi.

Prof. dr. sc. Dragan Schwarz, ravnatelj Specijalne bolnice Radiochirurgia Zagreb, privatne bolnice koja se bavi liječenjem metastatskih oblika bolesti kombinacijom radiokirurgije, radioterapije i kemoterapije te raspolaže vrhunskom opremom za dijagnostiku i liječenje raznih oblika karcinoma.

Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak i Paula Kukuljica osnivači i partneri u Studiju 3LHD, arhitektonskom uredu usmjerenom na integraciju različitih disciplina, arhitekture, urbanog i pejzažnog krajolika te dizajna i umjetnosti. Studio 3LHD zaslužan je za projekte kao što su Most hrvatskih branitelja u Rijeci, hrvatski paviljoni na EXPO-u u Japanu 2005. i Španjolskoj 2008., Riva u Splitu te brojne među kojima su i kampusi Infobipa i Rimac Grupe.

Ivan Bešlić i Zlatko Hrkać vlasnici kompanije Sofa IT, poznatije kao SofaScore koja razvija premium aplikacije za detaljno praćenje sportova i svih s time povezanih aktivnosti poput statistika klubova i igrača. Putem web stranice i mobilnih aplikacija koje pokrivaju oko 11.000 turnira u preko 20 različitih sportova na više od 30 jezika, korisnicima nude usluge rezultata uživo.

Impresivni poslovni rezultati finalista kao i velik broj prijavljenih kandidata za EY Poduzetnika godine, dokaz su snage hrvatskog poduzetništva. Njihova već svjetska reputacija i međunarodni uspjesi bacaju novo svjetlo na razvoj poduzetništva u Hrvatskoj te predstavljaju izvrstan poticaj i motivaciju za daljnji razvoj profitabilnih poslovnih priča.

Program ovogodišnje dodjele održao se pod generalnim sponzorstvom Erste banke, sponzorstvom Intercapitala, Wiener osiguranja, PPD Croatia, Vina Laguna te pod pokroviteljstvom Ministarstva financija, AmCham- a, HAMAG-BICRO-a i Hrvatske udruge poslodavaca.

23. lipanj 2024 20:56