Ukratko
StoryEditor

Šibenikom povodom dječjeg festivala prošetao nilski konj Nellie

21. Lipanj 2022.

Jučer je nilski konj Nellie napravio je pravu pomutnju u centru Šibenika. No pravi komešanje povijesnim jezgrom Krešimirovog grada krenulo je nešto ranije, malo prije 19 sati kad se napravio red ispred ulaza u Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku. Čekalo se ući na prekrasnu predstavu austrijskih kazalištaraca 'Ocean'. Djeca su uživala bosa na daskama koje život znače.Bogat program nastavlja se i danas. Prvog dana ljeta i po prvi put danas će se održati IZO seminar 'Stručna podrška suvremenim odgojiteljima' i javna tribina 'Ljetni zdravstveni izazovi'.

image

Međunarodni dječji festival u Šibeniku

Šibenikom ovo ljeto vladaju djeca, najavili su organizatori Međunarodnog dječjeg festivala kojeg svi zainteresirani mogu posjetiti do 2. srpnja. Ovaj festival održava se 62. put, a prvi puta se ove godine održava i seminar s panel diskusijom 'Izazovi zdravog odrastanja' u sklopu programa 'Pedijatar s Vama kroz četiri godišnja doba'.

Iza projekta 'Pedijatar s Vama kroz četiri godišnja doba' stoji hrvatska pedijatrica Irena Bralić, autorica i stručna urednica priručnika za roditelje 'Kako zdravo odrastati' koja će Isto tako održati seminar 'Partnerstvom do zdravlja – Stručna podrška suvremenim odgojiteljima' na koji su pozvani odgojitelji, stručni suradnici u predškolskim ustanovama s naglaskom na osobitost rada pedagoških i zdravstvenih izazova s kojima se susreću djelatnici vrtića tijekom ljeta te ravnatelji dječjih vrtića kao i predstavnici jedinica lokalne samouprave. 'Ljetni zdravstveni izazovi' organizirana je kako bi se zainteresiranima ponudila stručna podrška zdravom odrastanju za roditelje, odgojitelje i sve koji skrbe o zdravlju i bolestima djece. 

Isto tako, danas će se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održati nagrađivana predstava Gradskog kazališta Trešnja 'Najljepši posao na svijetu' koju prate titlovi kako bi u predstavi mogli nesmetano uživati i oni s problemima sa sluhom.

- Večerašnja predstava 'Carevo novo ruho' na ljetnoj pozornici je rasprodana što ne znači da ne možete prošvrljati našim programom i provjeriti ostale naslove za koje je ostalo nešto malo mjesta i osigurati svom djetetu ulazak u čarobni svijet kazališne umjetnosti, plesa i baleta. Klasični književni naslovi su siguran dobitak no ne trebamo bježati od nepoznatog jer na Festivalu što god izabrali, ne možete pogriješiti - smatraju Festivalci.

18. travanj 2024 04:34