Ukratko
StoryEditor

Studenac pokrenuo projekt KodiraONA kojim potiče izvrsnost žena u području prediktivne analitike

06. Ožujak 2023.
Projekt Kodira i istoimeni nagradni natječaj namijenjen je svim ženama koje posjeduju osnovno znanje o prediktivnoj analitici i programskim jezicima

Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca i lanac s najvećom mrežom trgovina u Hrvatskoj, prepoznaje važnost osnaživanja žena u području digitalne tehnologije i analitike podataka. Naime, kroz svoj centar izvrsnosti Studenac Digital, posvećen inovacijama i prediktivnoj analitici, Studenac u svom poslovanju koristi prediktivnu analitiku kako bi što uspješnije odgovorio na potrebe svojih kupaca, a cjelokupno poslovanje učinio još agilnijim i učinkovitijim.

U želji da osnaži njihove ambicije, te podijeli svoje znanje i iskustvo i nagradi izvrsnost, Studenac je pokrenuo projekt i istoimeni natječaj KodiraONA, te poziva sve žene da sudjelovanjem u natječaju pokažu svoje znanje iz područja prediktivne analitike i osvoje vrijednu nagradu. Naime, ona natjecateljica koja pokaže znanje i inovativnost u pristupu te precizno riješi natječajni zadatak, osvojit će program mentorstva u Studencu s timom Studenac Digitala sa sjedištem u Zagrebu, u trajanju do šest tjedana.

Prijave na natječaj otvaraju se 8. ožujka, simbolično na Međunarodni dan žena, a prijaviti se može isključivo pojedinačno ispunjavanjem prijavnog obrasca na službenoj mrežnoj stranici projekta. Preduvjet uspješno riješenog zadatka je osnovno znanje u području prediktivne analitike te poznavanje nekog od programskih jezika.

image

Nina Mimica, Studenac

- Prema istraživanju Eurostata iz 2022. o broju zaposlenih s ICT obrazovanjem u Europskoj uniji, broj žena koje se odlučuju na obrazovanje i karijeru u području digitalne tehnologije i analitike podataka i dalje je manji u odnosu na muškarce. Taj nas je podatak inspirirao za pokretanje ovog projekta jer želimo potaknuti snažne i pametne žene te nagraditi njihovu izvrsnost. Ovim putem pozivamo sve žene koje imaju osnovno znanje iz područja prediktivne analitike da se prijave i sudjeluju u projektu, jer je ovo uistinu jedinstvena prilika da iskuse kako izgleda jedan od zadataka data tima u maloprodajnom sektoru - objasnila je Nina Mimica, članica Uprave za inovacije u Studencu.

Inače, okosnicu Studenac Digitala čini tim data inženjera i data znanstvenika. Oni se bave različitim analizama podataka o kupcima, proizvodima i njihovim kupovnim navikama, a sve kako bi stekli dublji uvid u ponašanja i potrebe kupaca. Tim Studenac Digitala tijekom šest tjedana pobjednici će, kroz program mentorstva, pokazati sve izazove i mogućnosti primjene prediktivne analitike unutar dinamičnog maloprodajnog sektora.

To je jedinstvena prilika da pobjednica ovog natječaja sa Studenac timom data inženjera i data znanstvenika radi na projektima iz područja prediktivne analitike s ciljem unapređenja poslovanja i optimizacije poslovnih procesa jednog od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj. Uz njih će dobiti priliku dodatno nadograditi svoje postojeće znanje, sudjelovati u dnevnim zadacima tima i osjetiti kako izgleda radni dan data znanstvenika i data inženjera u Studencu.

Sve informacije o projektu, natječajnom zadatku i načinu prijave moguće je pronaći na sljedećoj poveznici.

22. svibanj 2024 17:55