Život
StoryEditor

Bivši tenisač Boris Becker u zatvoru se bavi – podučavanjem joge

26. Listopad 2022.

Njemački tenisač sa zatvorenicima vježba jogu i meditaciju te im nastoji pomoći da pronađu smisao u odsluženju kazne

Slavni njemački tenisač i jedan od najboljih tenisača prošlog stoljeća, Boris Becker zatvorsku kaznu krati – podučavanjem joge. Kako prenosi njemački Bild, nakon što ga je britanski sud zbog novčanih malverzacija osudio na dvije i pol godine zatvora, tenisač je odlučio biti produktivan te pomoći sebi, ali i ostalim zatvorenicima da tijelo i um očeliče dobro znanim tehnikama joge i meditacije.

Njegovi satovi traju 45 minuta, a osim što zatvorenici imaju jedinstvenu priliku s njim vježbati disanje i asane, Becker vjeruje da dijeljenjem svog životnog iskustva, činjenicom da je mu je dobro poznat okus pobjede, ali i poraza, može pomoći i ostalim zatvorenicima da pronađu smisao i izvuku najbolje od dana provedenih iza rešetaka.

Smisao u zatvoru

Tijekom svoje karijere, Becker je osvojio šest Grand Slam titula: tri Wimbledona, dva Australian Opena i jedan US Open. Iako je trenutno u zatvoru, nastoji živjeti poput pravog atlete te disciplinirano vježba u zatvorskoj fitness dvorani, ne pije alkohol i pazi na prehranu.

Njegov odvjetnik Christian-Oliver Moser naveo je da se njegov klijent integrirao u svakodnevni zatvorski život te da se, s obzirom na okolnosti, osjeća dobro.

Da podsjetimo, Becker je tijekom karijere zaradio oko 25 milijuna dolara, ali prije nekoliko godina proglasio bankrot. No, britansko pravosuđe je otkrilo da je u stečajnom postupku pokušao sakriti dragocjenosti te da je prikrio činjenicu da posjeduje još nekoliko nekretnina, dok je vjerovnicima ostao dužan čak 50 milijuna funti.

Taj bivši tenisač zatvorsku je kaznu počeo služiti u travnju i to u britanskom zatvoru Wandsworth.

26. travanj 2024 00:07