Život
StoryEditor

[VIDEO] Nova Mercedes-Benzova T-klasa stvorena za obitelji

08. Svibanj 2022.

Mercedes je predstavio novi model koji je nastao u suradnji s Renaultom. Radi se o modelu nazvanom T-Class. Iako će mnogima na prvu T-klasa izgledati kao potpuno novi model, ona se ipak naslanja na model Citan, koji se na tržištu nalazi od prošle godine. Ipak, nova T-klasa sadržava dozu premium segmenta te stiže s više tehnologije i sigurnosnih sustava od spomenutog Citana.

T-klasa duga je 4498 mm, široka 1859 mm i visoka 1811 mm s međuosovinskim razmakom od 2716 mm. Sve to dovoljno je da se u njega udobno smjesti pet osoba, a ostaje još i 520 litra prtljažnog prostora. Unutrašnjost T-klase opremljena je 7-inčnim multimedijskim zaslonom, sustavom koji podržava sve pametne telefone, a dašak luksuza očituje se u ambijentalnim svjetlima i sjedalima presvučenim kožom. T-klasa namijenjena je prije svega obiteljima koje žele mnogo prostora, a tome u prilog ide i podatak da se u nju mogu montirati čak četiri dječje sjedalice.

Također, stražnja su vrata klizna, što olakšava manevriranje djecom i olakšava ulazak i izlazak iz automobila. U ponudi su za sada benzinski i dizelski motori, a malo poslije dolazi i električna verzija. Mercedes-Benz T-klase u prodaju stiže u drugoj polovini godine, kad će se znati i cijena. (J. K.)

13. travanj 2024 22:49