Aktualno
StoryEditor

ACT grupa uz pomoć korporacija obrazuje menadžere civilnog društva i društvenih tvrtki

30. Listopad 2018.

ACT grupa, čakovečka udruga za upravljanje društvenim poduzećima, pokrenula je novi projekt – Akademiju poslovnih vještina. Riječ je o jednogodišnjem programu edukacija za menadžere organizacija civilnog društva i društvenih poduzeća kojeg - u suradnji s A1 Hrvatska, Erste&Steiermärkische Bank, INA – Industrija nafte, Philip Morris Zagreb i PwC Hrvatska – organizira Učilište za društvenu ekonomiju ACT grupe. Tvrtke koje su se uključile u program Akademije poslovnih vještina osigurat će besplatne predavače.

>>>ACT Grupa – pank poduzetnici koji ostvaruju 9 milijuna kuna prihoda godišnje

- U Hrvatskoj je korporativno volontiranje jedan od novijih oblika društveno odgovornog poslovanja i kao takvo još uvijek nedovoljno prepoznato. Radi se o vrlo specifičnom načinu pridonošenja boljitku zajednici u kojoj poduzeće djeluje, jer diverzificira načine na koje poslovni sektor može filantropski djelovati. Poslovnom sektoru se otvara mogućnost da zaposlenici volontirajući pružaju svoju ekspertizu pro bono, na korist organizacijama koje stvaraju društvenu dobrobit. Upravo na taj način djelovat će i Akademija poslovnih vještina. Radujemo se što smo već za prvu godinu programa u poslovnom sektoru pronašli iznimno kvalitetne, stručne i zainteresirane partnere za ovakav tip društvenog angažmana – istaknuo je Teo Petričević, voditelj Akademije poslovnih vještina i direktor ACT grupe.

Edukacije će se odvijati od studenog ove godine do svibnja iduće godine u Zagrebu, a pokrit će znanja i iskustva iz menadžerskih vještina, odlučivanja, planiranja, organiziranja, komunikacije, upravljanja ljudskim potencijalima, vođenja, prodaje, financija te mjerenja društvenog utjecaja. Prijave su otvorene do ponedjeljka 12. studenog u podne, a zainteresirani se mogu prijaviti na internet stranici programa http://akademija.dp.hr/.

18. travanj 2024 13:11