Aktualno
StoryEditor

AD Plastik kupio Tisza Automotive iz Mađarske

26. Srpanj 2018.

AD Plastik Grupa danas je postala stopostotni vlasnik mađarske kompanije Tisza Automotive d.o.o., čime ostvaruje ključne ciljeve poslovne strategije i srednjoročnog plana razvoja. Ova akvizicija osigurat će daljnji rast AD Plastik Grupe te proširenje portfelja kupaca.

Tisza Automotive proizvođač je plastičnih komponenti s više od 15 godina iskustva u automobilskoj industriji. Vodeći je dobavljač Suzukijeve tvornice u Mađarskoj, a osim Suzukija najvažniji su kupci Bentley i Volkswagen čiji su dobavljač prve razine.

>>>‘Sigurnost i optimizam’: Dvoznamenkasti rast prihoda i dobiti za AD Plastik

Ključne tehnologije tvornice u Mađarskoj su injekcijsko prešanje i puhanje koje su kompatibilne s postojećim tehnologijama AD Plastik Grupe. Ima više od 400 zaposlenih, a proizvodni pogoni, skladišta i uredi protežu se na 22.400 metara kvadratnih.

Akvizicije - dio strategije

Tisza Automotive, kao dobavljač druge razine, proizvodi i za druge proizvođače automobila pa su na listi njihovih kupaca Rehau, APCB, Reydel, Hanon Systems, Vernicolor, Mitsuba, Heycoustics i drugi.

>>>AD Plastik ostvario najveće prihode u posljednjih deset godina

„Potencijalne akvizicije razmatrali smo i najavljivali duže vrijeme i to je dio naše poslovne strategije. Srednja i istočna Europa jedna su od najbrže rastućih tržišta u autoindustriji pa je Tisza Automotiv bio logičan izbor. Nalaze se na jako dobrom zemljopisnom položaju u odnosu na proizvođače automobila u tom dijelu Europe, imaju iskustvo u autoindustriji i dobar portfelj kupaca te koriste i razvijaju iste tehnologije kao mi. Nakon dubinske analize kompanije, prepoznali smo njihov daljnji potencijal razvoja i rasta te pozitivne učinke preuzimanja. Ovom akvizicijom širimo portfelj svojih kupaca i stvaramo dobre preduvjete za ostvarenje planiranog rasta Grupe“, izjavio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

>>>Marinko Došen: Planiramo niz aktivnosti u robotizaciji i tehnološkom unapređenju procesa

Tisza Automotive u 2017. godini ostvarila je poslovne prihode veće od 20 milijuna eura, a u sljedećih pet godina planiran je njihov rast.

O AD Plastik Grupi

AD Plastik Grupa jedan je od vodećih proizvođača plastičnih dijelova za automobile u Istočnoj Europi, s godišnjom proizvodnjom od preko milijun dijelova za 80 različitih modela automobila. Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja dijelova iz plastičnih masa za interijere i eksterijere automobila. Proizvodni pogoni u Hrvatskoj nalaze se u Zagrebu i Solinu, gdje je i sjedište kompanije, a Grupa ima proizvodne lokacije u Rusiji, Srbiji i Rumunjskoj. Tehnologije koje AD Plastik Grupa koristi u proizvodnji svojih proizvoda su: injekcijsko prešanje, puhanje, bojenje, ekstruzija, termoformiranje i netkani tekstil. Najveći kupci s kojima AD Plastik Grupa razvija uspješnu poslovnu suradnju su: Renault, Nissan, Daimler, PSA, Ford, Opel, VW, Dacia, VAZ, Daewoo, Fiat, Mitsubishi...

23. travanj 2024 12:22