Hrvatska
StoryEditor

‘Ako sam kriv neka mi se osuše ruke i noge‘

15. Listopad 2012.

- Ako sam ja postupao s ciljem, namjerom, svrhom ili motivom da odvjetniku Miletiću pribavim nepripadnu imovinsku korist daj mi Bože da izgubim oba oka, da mi se isuše obje ruke i obje noge i neka krepam u najgorim mogućim mukama koje možete zamisliti - izjavio je Damir Polančec uoči odlaska na izdržavanje desetomjesečne zatvorske kazne.

Istaknuo je da će poštivati odluke institucija i danas se javiti na izdržavanje kazne u zatvoru Remetinec. Objasnio je da će najduže do 30 dana biti u nadležnosti tamošnjeg Centra za dijagnostiku kojemu će predati zahtjev za nastavak rada kod sadašnjeg poslodavca. Na njima i Središnjem uredu Uprave za zatvorski sustav je da odluče hoće li tom zahtjevu udovoljiti, kazao je naglasivši kako neće tražiti nikakve povlastice već samo ono što ima svaki drugi čovjek koji se nađe u takvoj pravnoj situaciji.

Polančec je osuđen jer je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću iz državnoga proračuna platio pola milijuna kuna za nepotrebnu stručnu studiju. Nakon Remetinca vjerojatno će biti poslan u kaznionicu otvorenog tipa jer je osuđen na manje od godinu dana. To znači da će iz zatvora moći odlaziti na posao i na vikende.

Dok ne izađe na slobodu, nekoliko puta na tjedan Polančec će iz zatvora odlaziti i na suđenje za aferu Spice, koje još traje. Njega i bivše čelnike Podravke te njihove poslovne partnere tereti se da su koprivničku tvrtku oštetili za više od 400 milijuna kuna.

22. travanj 2024 08:02