Hrvatska
StoryEditor

Bandić pozvao strane investitore da ulažu u Zagrebu

29. Travanj 2014.
Piše:
lider.media

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u palači Dverce ugostio je strane investitore kojima se zahvalio na ulaganjima, te je istaknuo da im je gradska uprava na raspolaganju za pomoć oko daljnih ulaganja.

Oko 70-ak stranih investitora dobilo je poziv na druženje s gradonačelnikom Milanom Bandićem, njegovom zamjenicom Sandrom Švaljek i ostalim djelatnicima gradske uprave. Gradonačelnik im se zahvalio te je istaknuo važnost ulaganja za razvoj Zagreba, ali i Hrvatske.

- Zagreb je iznad prosjeka Hrvatske, a mi vas pozivamo da dalje ulažete. Usprkos krizi vodimo proaktivnu politiku kako bi privukli investicije i napravili napredak i podignuli standard. Vaše investicije pomoći će nam da stvorimo radna mjesta, a sve probleme koje imate mi ćemo vam pomoći riješiti – rekao je okupljenim investitorima Bandić.

Dodao je da je gradska uprava istinski servis građana, te istinska logistička podrška poduzetnicima.

- Mi ne možemo mijenjati zakone već to radi državna vlast. Ali nikakva promjena zakona neće pomoći ako se ne dogodi promjena u glavama. A ona se u Zagrebu već dogodila – poručio je Bandić.

Zamjenica Sanda Švaljek predstavila je i publikaciju za investitore s motom ‘Invest in Zagreb – Knowledge, Talent, Vision‘ u kojoj se nalaze informacije za investitore, kontakt u javnoj upravi, ali i opće informacije za zaintersirane investitore.

- Želimo slušati ulagače i pomoći koliko možemo. Investitorima koji su tu želimo da ostanu još dugo i da na taj način pokažete potencijalnim investitorima da se u Zagreb isplati ulagati. Upravo za te nove ulagače predstavili smo ovu publikaciju u kojoj se nalaze i osvrti onih koji već tu posluju – rekla je Švaljek.

Istaknula je da Zagreb možda neće privući prerađivačku industriju, ali da ima mjesta za IT, B2B kompanije i one s višom dodanom vrijednosti da investiraju u Zagreb jer tu mogu lagano pronaći kvalitetan kadar.

25. travanj 2024 14:39