Hrvatska
StoryEditor

Bernardić i Ostojić u drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a

19. Studeni 2016.
Piše:
lider.media

Središnje izborno povjerenstvo SDP-a objavilo je u 22 sata prve neslužbene rezultate drugih ovogodišnjih unutarstranačkih izbora na kojima su se za predsjednika stranke kandidirali Davor Bernardić, Ranko Ostojić, Orsat Miljenić, Tonino Picula, Karolina Leaković, Gordana Sobol i Vesna Škulić.

Prema neslužbenim informacijama, na izbore je izašlo oko 50 posto od 37,000 članova SDP-a. Index navodi da je Bernardić osvojio 46, Ostojić 23, Miljenić 17, a Tonino Picula 12 posto glasova.

Zanimljivo, Ranko Ostojić je Bernardića u Splitu pobijedio s tek 13 glasova razlike, Ostojić je dobio podršku 129, a Bernardić 116 članova.

- Danas je pobijedio SDP. Sretan sam i ponosan, radostan sam. Zahvaljujem svim članicama i članovima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su mi dali podršku. Pokazali smo da smo velika stranka i kako se bori dostojanstveno za SDP i Hrvatsku - rekao je nakon objave rezultata Bernardić.

Službeni rezultati povjerenstva se očekuju u ponedjeljak u 14 sati, ukoliko situacija ostane neizmijenjena Bernardić i Ostojić će se natjecati u drugom krugu najavljenom za 26. studenoga.

27. travanj 2024 09:06