Hrvatska
StoryEditor

Čačić Katarcima: Nisam Bik Koji Sjedi, nego Rad U Miru

13. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić na otvorenju je katarsko-hrvatskog poslovnog foruma u Dohi poručio kako bi prijevod njegovog imena bio ‘Rad u Miru‘ te ponudio katarskim ulagačima brojne projekte u Hrvatskoj, prenosi RTL.

-Točan prijevod mog imena nije baš Bik Koji Sjedi, ali je Rad U Miru, i nije tako loše ime za ministra gospodarstva-, tim je riječima prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić otvorio katarsko-hrvatski poslovni forum u Dohi.

Oko 40 hrvatskih poduzetnika predstavlja e katarskim ulagačima svoje proizvode i usluge u nadi da će nova poslovna inicijativa od strane vlasti, koja je krenula prema katarskom emiru Hamadu bin Khalifi Al-Thaniju povući za sobom i gospodarstvo.

Jučer su već održani razgovori katarskog emira i njegovih ministara s predsjednikom Ivom Josipovićem, potpredsjednikom Čačićem i dijelom hrvatskih gospodarstvenika. Katarska strana ponovila je kako je i dalje zainteresirana za ulaganje u LNG terminal na Krku, unatoč činjenici da su hrvatske vlasti prije deset godina na nimalo pristojan način zavlačile, a potom i odbile katarske ulagače.

19. svibanj 2024 13:19