Hrvatska
StoryEditor

DUUDI prodaje zlato i druge oduzete pokretnine iz okončanih sudskih procesa

15. Travanj 2015.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 13. svibnja prikuplja ponude za kupnju više različitih oštećenih predmeta od zlata i drugih pokretnina, poput dentalnih legura te jednog teretnog vozila, a koji su postali državna imovina nakon što su trajno oduzeti u pravomoćno okončanim sudskim procesima.

Natječaj je DUUDI u srijedu oglasio na svojim web stranicama, a ukupna procijenjena vrijednost zlatnih predmeta, legura i teretnog vozila je oko 628,6 tisuća kuna.

Iz DUUDI-ja se doznaje da su zlato na sličan način natječajem već prodavali krajem prošle jeseni, a kao i tada i sada se svi predmeti prodaju po sistemu ‘viđeno-kupljeno‘ te će prednost imati oni ponuditelji koji ponude najvišu cijenu.

Za sve se zlatne predmete navodi da su oštećeni i da nisu za osobnu uporabu nego su iskoristivi jedino kao sirovina za daljnju proizvodnju i kao polovni nakit koji treba popraviti, a i njihova vrijednost je procijenjena kao ‘lom zlato‘.

Uz popis je za većinu tih predmeta postavljena i fotografija, a ukupna procijenjena vrijednost oglašenih prvih 13 predmeta od zlata na popisu, među kojima ima i nakita i drugih predmeta, pa i od srebra, a koji se prodaju skupno je 121,6 tisuća kuna.

DUUDI prodaje i desetak zlatnih i srebrnih predmeta te dentalnih legura, čija se ukupna procijenjena vrijednost kreće oko 481 tisuću kuna.

Procijenjena vrijednost teretnog vozila marke Iveco Dialy, proizvodnja 2001., koji se može pogledati u Puli, nešto je malo više od 26 tisuća kuna. Vozilo je u neispravnom vrlo lošem stanju, neispravnog akumulatora uslijed čega nije moguće provjeriti stanje kilometara niti ispravnost motora, navodi iz DUUDI-ja u kojem popravak procjenjuju na oko 13,7 tisuća kuna.

Svi zainteresirani moraju uz ponudu za kupnju priložiti i dokaz o uplaćenoj jamčevini, a u tekstu natječaja navodi se i da su novčana sredstva ostvarena od te prodaje prihod državnog proračuna.

Osim tog natječaja, DUUDI je u srijedu objavio i natječaje za najam tri državna stana u Splitu, Dubrovniku i Mokošici, kao i natječaj za zakup 35 državnih poslovnih prostora na obali, za što sve ponude također prikuplja do 13. svibnja.

Oglašeni poslovni prostori za zakup nalaze se u Drnišu, Opatiji, Dubrovniku, Puli, Rijeci, Splitu, Stonu i Šibeniku, za što će prednost također imati oni ponuditelji koji ponude najvišu cijenu i obvežu se da će u tim prostorima obavljati one djelatnosti koje su navedene uz svaki od tih prostora.

20. travanj 2024 01:01