Hrvatska
StoryEditor

EBRD i Raiffeisen Leasing osigurali 35 milijuna eura za male i srednje poduzetnike

10. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Raiffeisen Leasing potpisali su kreditnu liniju u iznosu od 35 milijuna eura za potrebe financiranja malog i srednjeg poduzetništva, objavile su u petak te dvije institucije. Očekuje se da će, zahvaljujući tom kreditu, mala i srednja poduzeća imati koristi od unaprijeđenog pristupa dugoročnim financijskim sredstvima, navodi se u priopćenju.

- Širenje poslovanja Raiffeisen Leasinga uvelike se temelji na jačanju leasing aktivnosti u segmentu mikro, malih i srednjih poduzeća. Naime, iako mala i srednja privatna poduzeća čine okosnicu hrvatskog gospodarstva često se suočavaju s poteškoćama u pristupu sredstvima. U mnogim slučajevima leasing nudi prikladnu alternativu klasičnom kreditnom financiranju, iako je korištenje leasinga na hrvatskom tržištu i dalje ispod prosjeka EU-a, ističu iz EBRD-a i Raiffeisen Leasinga.

Kako se navodi, Raiffeisen Leasing je dugogodišnji partner EBRD-a i treće najveće leasing društvo u Hrvatskoj snažno usredotočeno na mala i srednja poduzeća. Predsjednik Uprave Raiffeisen Leasinga Miljenko Tumpa kaže kako se radi o petoj transakciji između EBRD-a i Raiffeisen Leasinga.

- Time je potvrđen značaj operativnog i financijskog leasinga u financiranju malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj. Smatramo da su mala i srednja poduzeća ključni pokretači gospodarskog rasta u Hrvatskoj, a Raiffeisen Leasing igra aktivnu ulogu u razvoju njihovog potencijala te stoga neizravno potpomaže oporavku hrvatskog gospodarstva, ističe Tumpa.

- Nadamo se da ćemo ovim financijskim aranžmanom pridonijeti daljnjem razvoju poduzetništva kroz promoviranje korištenja leasinga kao dodatnog mogućeg izvora financiranja potrebnim za daljnja ulaganja,  istaknula je  direktorica EBRD-a za Hrvatsku i Sloveniju Vedrana Jelušić Kašić.

EBRD je od 1993. godine, odnosno od početka svog djelovanja u Hrvatskoj, investirao 3,5 milijardi eura u više od 186 projekata diljem zemlje.

26. travanj 2024 04:52