Hrvatska
StoryEditor

Hoće li se u Slavonskom Brodu proizvoditi indijski automobili i traktori?

13. Siječanj 2016.
Piše:
lider.media

Novi indijski veleposlanik u Hrvatskoj Sandeep Kumar u srijedu je boravio u nastupnom posjetu Slavonskom Brodu, gdje je izrazio interes za proizvodnju u "Đuri Đakoviću" i drugim tvrtkama iz tog sektora, posebno vezano za indijsku automobilsku industriju.

- U razgovoru je posebno istaknut interes za proizvodnju u ‘Đuri Đakoviću‘ i tvrtkama iz tog sektora te za Luku Brod i poljoprivredu, rekao je nakon susreta s indijskim veleposlanikom brodsko-posavski župan Danijel Marušić. 

Veleposlanik Sandeep Kumar je na dužnost u Hrvatskoj stupio u kolovozu prošle godine, a ovo je njegov i ujedno prvi posjet nekog indijskog dužnosnika Slavonskom Brodu. 

- Područje Brodsko-posavske županije posebno je interesantno zbog prometne povezanosti i industrijskih potencijala. U Hrvatskoj postoji pozitivna klima za investicije, indijske tvrtke zainteresirane su za brojna različita područja. Jedno od područja posebnog interesa može biti automobilska industrija, bilo da se radi o uvozu ili izvozu u Indiju. Zanimljivo je i područje proizvodnje traktora, rekao je Kumar. 

Kako javljaju mediji, sudionici razgovora najavili su da će uskoro uslijediti novi susreti i razgovori u tvrtkama s područja Brodsko-posavske županije o konkretnim mogućnostima uspostave suradnje.  Osim sa županom Marušićem, indijski veleposlanik susreo se i s brodskim gradonačelnikom Mirkom Dusparom te predstavnicima Strojarskog fakulteta.

29. travanj 2024 19:13