Hrvatska
StoryEditor

Konkurentnost hrvatskog turizma nam je prioritet

31. Srpanj 2012.

Ulaganja su važna za povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma, a na području Šibensko-kninske županije najavljuju se ulaganja u uređenje i izgradnju novih kapaciteta hotela Olympia u Vodicama, hotela Ivan u hotelskom naselju Solaris, u nautički turizam, istaknuto je nakon današnjeg sastanka ministra turizma Veljka Ostojića s predstavnicima županije i grada Šibenika te turističkog sektora županije.

Na sastanku u Uredu šibensko-kninskog župana Gorana Pauka predstavnici najvećih županijskih turističkih subjekata ministru su najavili i predstavili svoje najznačajnije projekte - projekt uređenja hotela Olympia u Vodicama, čija je vrijednost 200 milijuna kuna, projekt uređenja hotela Ivan u naselju Solaris, koji bi trebao započeti dogodine, projekt valorizacije kanala sv. Ante kojeg provodi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima, a sufinancira ga Europska unija.

Ministar je upoznat i s projektom izgradnje hotelskog kompleksa i marine za mega jahte turske Dogus grupe, koji upravo traje na poluotoka Mandalina u Šibeniku, a koji je vrijedan ukupno 40 milijuna eura. Ministar turizma izrazio je zadovoljstvo predstavljenim turističkim projektima, kao i naporima za pripremu projekata za korištenje sredstava iz fondova EU

Istaknuo je i kako je upravo u nautičkom sektoru Šibensko-kninska županija najprepoznatljivija u Hrvatskoj te ima najveći nacionalni potencijal, a pohvalio je i ambiciozne planove vezane uz ulaganja u hotelski sektor.

Novi i kvalitetni smještajni kapaciteti podići će kvalitetu turističke ponude u Šibensko-kninskoj županiji, ali i produžiti sezonu. Upravo je kvalitetno pozicioniranje odredišta i pojedinih objekata u odredištu preduvjet za uspjeh, rekao je Ostojić ističući kako je jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma glavni cilj Ministarstva turizma kojeg će se nastojati ostvariti kroz niz mjera i aktivnosti.

Komentirajući turističke rezultate šibensko-kninskog kraja u prvih šest mjeseci ove godine, tijekom kojih je ostvareno jedan posto više noćenja nego lani, ministar je kazao kako je to solidan rezultat.

Na upit koliko šibenskom području nedostaje hotelskih kapaciteta župan Pauk je kazao kako je postojeća struktura nepovoljna, a ministar Ostojić, iako je priznao da je slična situacija i na nacionalnoj razini, nije želio govoriti o konkretnim brojkama prije nego se donose strategija razvoja hrvatskog turizma koja je radi.

Ako želimo dizati kvalitetu, 14 posto kapaciteta u hotelijerstvu je premalo. Bez promjene postojeće ponude teško da ćemo napraviti pomak, rekao je napominjući kako će prvi draft strategije javnosti i turističkom sektoru biti predstavljen u listopadu.

Tijekom posjeta Šibensko-kninskoj županiji, ministar turizma Veljko Ostojić obići će i hotel Andrija, tematski dječji hotel u sklopu hotelskog naselja Solaris, Hotel Olympia u Vodicama, a u Murteru će mu biti predstavljen i projekt Obrazovnog centra za razvoj ljudskih potencijala i inovativnu akciju, Phoenix Arbor.

25. travanj 2024 22:56