Hrvatska
StoryEditor

Lalovac odgovorio Milanoviću: Procjena zgrade u Sisku je u skladu s propisima

10. Travanj 2014.
Piše:
liderhrt

Porezna uprava u Sisku točno je i u skladu s propisima procijenila zgradu Zavoda za hitnu medicinu u Sisačko-moslavačkoj županiji, koju je tamošnja županica Marina Lovrić Merzel platila 9,8 milijuna kuna. Rekao je to na konferenciji za novinare Boris Lalovac, zamjenik ministra financija Slavka Linića.

Dodao je da se procjena vrijednosti sporne nekretnine radila prema univerzalnoj tablici te tvrdi da takvu istu koriste sve ispostave Porezne uprave u Hrvatskoj. Naglasio je da su nakon procjene provedene dvije revizije kojima je utvrđeno da je sve prema pravilima.

Na konferenciji je bila i pomoćnica ministra i ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović-Smiljanec. Upitana kako je moguće ako se radilo o univerzalnoj tablici, da porezna procjeni jedan iznos, a DORH istu nekretninu procijeni na pola vrijednosti od Porezne uprave, Smiljanec je rekla da je to pitanje za DORH.

Lalovac je tako odgovorio na današnji nalog premijera Zorana Milanovića na sjednici Vlade da se napravi analiza koja će pokazati je li bilo propusta u procjeni vrijednosti nekretnine za potrebe Zavoda za hitnu medicinu u Sisačko-moslavačkoj županiji, za koju DORH navodi da je preplaćena te za to tereti županicu Marinu Lovrić-Merzel.

19. svibanj 2024 03:52