Hrvatska
StoryEditor

Matijašević: Croatia osiguranje ne treba prodavati

14. Prosinac 2013.
Piše:
liderhrt

Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) smatra da osiguravajuće društvo Croatia osiguranje (CO) ne treba prodavati, jer je uspješna tvrtka s dugom tradicijom, posluje s dobiti i ima 30 postotni udjel na tržištu osiguranja, istaknuo je na konferenciji za novinare predsjednik HURS-a Ozren Matijašević.

Moguću prodaju CO HURS će prihvatiti kao političku odluku izvršne vlasti od koje očekuje da, s obzirom na to da je tvrtka restrukturirana, ne bude otpuštanja radnika i da to bude utvrđeno u kupoprodajnom ugovoru. Također očekuju i da budući vlasnik CO mora nadograditi postojeću mrežu poslovnica društva i pridonijeti njegovom rastu i jačanju.

Predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Miroslav Hrašćanec upozorio je da će novac dobiven prodajom Croatia osiguranja biti sramotno nizak u odnosu na stvarnu vrijednost, jer će se dobiti tek oko milijardu kuna.

Naveo je da CO ima oko 2,7 milijardi kuna premije osiguranja, a u kriznim je godinama 2011. i 2012. ostvario dobit veću od 100 milijuna kuna. Samo zemljišta i građevinski objekti u vlasništvu CO koji služe za obavljanje djelatnosti su vrijedni više od 1,5 milijardi kuna.

27. travanj 2024 13:48