Hrvatska
StoryEditor

Milanović bi trebao stati na loptu i otkriti koje mjere namjerava poduzeti

06. Listopad 2013.
Piše:
liderhrt

- Ovo nije prvi puta da mi podmeću. Nisam osumnjičen u aferi Patria i nadam se da će mi se netko od onih normalnijih ispričati. Sve su to konstrukcije. Želi me se diskreditirati jer još mogu biti respektibilan faktor u politici - kazao je bivši predsjednik RH Stjepan Mesić gostujući u emisiji Nedjeljom u dva.

Mesić je istakao kako je sve ugovore radio MORH i kako je navedeno u ingerenciji Vlade.

- Ugovor s Patriom potpisao je ministar obrane Berislav Rončević i radi se o dobrom, transparentnom ugovoru. Komisija je potvrdila da je Patrijina ponuda bila najbolja u svim segmentima - kazao je Mesić.

On je odbio navode da je ikome sugerirao koje vozilo odabrati. S Walterom Wolfom se, tvrdi, nije susreo, te ga je znao samo po angažmanu u duhanskoj industriji, a ne da lobira za Patriju. Kazao je i kako su mu samo jednom u životu ponudili mito i to kad je bio predsjednik općine.

Kad je riječ o aktualnoj politici, Mesić smatra kako Vlada mora reći kojim mjerama misli privući investicije i smanjiti nezaposlenost. Vlada je, smatra, učinila taktičku grešku - nije se htjela baviti prošlošću, nije utvrdila stvarno stanje i tko je za takvo stanje kriv i što učiniti kako promijenili takvo stanje.

- Građane ne interesira premijerovo znanje jezika i on njima ne treba tumačiti stvari koje zna. Premijer je hrabar, sad nek stane na loptu i kaže - idemo izvršiti ono što od nas hrvatski građani traže - kazao je Mesić odgovarajući na pitanje treba li ovoj Vladi rekonstrukcija.

Govoreći o slučaju ‘lex Perković‘ smatra da se ne radi o nikakvom gubitku.

- Hrvatska je dokazala da je suverena i da se sa Saborom, premijerom i Vladom ne može razgovarati preko medija – kazao je Mesić koji ipak smatra kako se Vlada nepotrebno miješala u slučaj Josipa Perkovića jer je to pitanje pravosuđa. Problematičnim smatra i brze promjene Ustava, te je kazao kako se Ustav mora mijenjati konsenzusom.

16. svibanj 2024 13:31