Hrvatska
StoryEditor

Milanović: Negdje dobijete, negdje izgubite

03. Lipanj 2013.
Piše:
lider.media

Slatko-gorko, negdje dobijete, negdje izgubite, prokomentirao je protekle lokalne izbore predsjednik Vlade Zoran Milanović u večerašnjem Dnevniku plus.

- Igralo se prljavo i prljavo, ali jako mi je drago da su birači to gurnuli u stranu - kaže premijer osvrnuvši se i na rezultat u Vukovaru.

- Baš nisam razočaran rezultatom u Zagrebu, nije nama zagrebački gradonačelnik mjerilo niti orijentacijska točka, iako jesmo mislili da će Ostojić biti bolje primjećen. On je bio rastrzan zbog svog posla kao ministra, što je teže od posla gradonačelnika - smatra Milanović.

-Mi smo s tim gospodinom imali nekoliko srazova, i ja osobno i stranka -  kaže o Bandiću.Surađivat ćemo s Bandićem, što znači ne opstruirati i tu se razlikujemo od HDZ-a -  tumači premijer te dodaje da to nikako ne znači podršku u Skupštini.

-Što se bitno promijenilo - ništa, bitno je da su građani rekli ne isključivosti i mržnji - kaže spomenuvši primjer kontroverznih plakata u Sisku.

Govoreći o danas najavljenom štrajku u javnom sektoru, poziva na strpljenje.-Ako nema, nema, nemamo otkud uzeti. Ovo je prijetnja radi tri posto bruto plaće i razumijem da netko želi učvrstiti svoju poziciju, da ga se uzme ozbiljno, ali to je nerealno - ističe.

-Ne preuzimam obveze koje ne mogu ispuniti i ne pojavljujem se kao bog iz mašine, dva kvartala u plusu ne znače ništa, osim ako plus nije pet posto - prokomentirao je zahtjev sindikata.

- Radimo sve da se rast BDP-a dogodi i vjerujem da će biti bolje i ovi lokalni izbori su mi znak da smo na ispravnom putu - zaključio je.

01. svibanj 2024 23:55