Hrvatska
StoryEditor

Milanović: Nisam sretan zbog privođenja Bandića

23. Listopad 2014.
Piše:
liderhrt

U Gradu Zagrebu korupcija je kao pojava, i u Hrvatskoj, ali u Zagrebu naročito. No to nisam osobno uputio gospodinu Bandiću. Ako je on to tako shvatio, meni je žao. Ali pitali ste me kako komentiram uhićenje - nikako. Ja sam tu promatrač. Uistinu promatrač, prvi je komentar premijera Zorana Milanovića o uhićenju zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i ostalih u aferi "Agram".

Na pitanje kako to da se ne istražuje ništa oko Bandića kad je bio član SDP-a, Milanović je rekao da to ne može komentirati jer nije siguran u to. Čini mi se da sam čuo da se tu radi o nekim djelima još iz 2006. godine. No moguće je i da griješim, odgovorio je.

Na pitanje - je li bio upućen u tijek istrage - premijer je odgovorio da nije.

- I tko god to tvrdi, a ima ih, treba vidjeti tko to priča i jesu li na bilo kakvom financijskom i proračunskom stimulansu Grada Zagreba. Ja s tim nemam veze. Ja glavnoga državnog odvjetnika recimo da poznajem, imamo vrlo formalan odnos. Šeficu USKOK-a nisam nikad vidio ni s njom razgovarao i pratim što se događa - rekao je Milanović.

- Nemam obožavatelje u DORH-u. To su ljudi koji rade svoj posao bez mene. Nisam sretan s tim što se privodi gradonačelnika i deset njegovih suradnika - zaključio je premjer

29. travanj 2024 08:09