Hrvatska
StoryEditor

Ministarstvo gospodarstva ponovo oduzelo Ini dozvolu za istraživanje na prostoru "Drava"

24. Veljača 2015.
Piše:
lider.media

INA je jučer zaprimila rješenje Ministarstva gospodarstva kojim se kompaniji ponovno oduzima dozvola za istraživanje na istražnom prostoru „Drava“, unatoč tome što je Visoki upravni sud u siječnju ove godine donio presudu o poništavanju rješenja iz 2011. godine i time potvrdio kako Ministarstvo nije dokazalo da INA nije ispunila svoje obveze, objavili su danas iz ove kompanije.

Obzirom da u Ini navedeno rješenje smatraju zakonski neutemeljenim, pokrenut će upravni spor sa ciljem njegova poništenja.

Ministarstvo gospodarstva i u studenom 2014. godine je donijelo odluku o ponovnom oduzimanju dozvola na prostorima „Sava“ i „Sjeverozapadna Hrvatska“. Sve tri oduzete dozvole značajno se preklapaju s blokovima koji su predmet nedavno završenog natječaja za istraživanje u kontinentalnoj Hrvatskoj.

"Naglašavamo još jednom kako se kao rezultat navedenih odluka Ministarstva gospodarstva, uz činjenicu da je proteklo više od tri godine, nisu mogli realizirati pripremljeni projekti na tim područjima, uzrokujući time gubitak Ini te državnom i lokalnim proračunima te sprječavajući kompaniju u održavanju i rastu svojih investicija u istraživanje u Hrvatskoj", zaključuju u Ini.

26. travanj 2024 21:30