Hrvatska
StoryEditor

Možemo li u iduće dvije godine očekivati snažniji gospodarski rast?

12. Studeni 2015.

Utjecaj MOST-a na iduću Vladu više nije upitan. Ukoliko čelnici te političke platforme ostanu dosljedni, Hrvatskoj slijede reforme. I to, ako je vjerovati svim listama i točkama koje MOST navodno zahtjeva, bolne, već desetljećima potrebne i neminovne.

Svi koji iole nešto znaju o gospodarstvu već godinama zazivaju reforme, jer ovakvo stanje više nije održivo. Stoga, za sada, postoji mogućnost da bi stanje moglo krenuti nabolje. Hoće li zaista u iduće dvije godine hrvatsko gospodarstvo snažnije rasti?

„Uvjeren sam da će doći do snažnijeg rasta, i to iz nekoliko razloga. Provo, zbog konvergencije prema Europskoj uniji i većem korištenju novca iz EU fondova. Tu su i pojačane javne investicije na lokalnoj i regionalnoj razini“, kaže Damir Novotny, konzultant.

No, s druge strane glavni ekonomist SG Splitske banke Zdeslav Šantić nije toliko optimističan.

„Dakle, u iduće dvije godine ne možemo očekivati snažniji gospodarski rast. Za ovu godinu naše projekcije su pokazale rast od jedan posto, a iduće godine očekujemo rast od 0,5 posto“, tvrdi Šantić.

Bilo kako bilo, u ovim trenucima barem možemo uživati u političkom igrokazu, smijati se čelnicima dviju velikih stranaka kako se znoje i na sve načine pokušavaju pridobiti MOST da im daju svoje glasove u Saboru. A što su još rekli naši fighteri možete vidjeti OVDJE te i sami dati svoj glas nekome od njih.

21. svibanj 2022 05:51