Hrvatska
StoryEditor

Nina Badrić na suđenju za Fimi mediju

12. Veljača 2013.
Piše:
liderhrt

Suđenje u slučaju Fimi media trebalo bi se nastaviti svjedočenjem bivšeg predsjednika mladeži HDZ-a Mislava Baneka i pjevačice Nine Badrić.

Njihovi su predizborni nastupi, prema tvrdnjama tužiteljstva, plaćeni iz HDZ-ova stranačkog crnog fonda koji se navodno punio nezakonito izvučenim novcem iz državnih institucija i tvrtki.

Jučer je bivši HDZ-ov ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac posvjedočio na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i njegovoj nekadašnjoj stranci da na dužnosti nije čuo za marketinšku agenciju Fimi mediju preko koje se, prema tvrdnjama USKOK-a, punio HDZ-ov crni fond. Primorac je rekao da je sve marketinške poslove HDZ radio preko tvrtke Masol te da je ta stranka imala dovoljno novca jer je osim donacija i članarina dobivala novac iz proračuna. Jedan od preostalih svjedoka tužiteljstva Vedran Miše jučer je negirao tvrdnje iz svojeg ranijeg svjedočenja u USKOK-u u kojem je rekao da je njegov bivši poslovni partner, krajem osamdesetih godina, u Salzburgu davao novac optuženom Ivi Sanaderu.

27. travanj 2024 19:51