Hrvatska
StoryEditor

Objedinjavanje katastra i zemljišnih knjiga prioritet ministra Kuščevića

25. Siječanj 2016.

Novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević kazao je u ponedjeljak, preuzimajući Ministarstvo od dosadašnje ministrice Anke Mrak Taritaš, da će mu glavni prioritet biti objedinjavanje katastra i zemljišnih knjiga.

- Primopredaja je prošla u očekivano dobrom tonu te zahvaljujem gospođi Anki Mrak Taritaš na iskrenosti i na načinu na koji mi je predala Ministarstvo. Nastavit ćemo u dobrom smjeru u kojem je Ministarstvo započelo, ispravit ćemo stvari koje se mogu popraviti i pokrenuti neke nove projekte, rekao je Kuščević prilikom primopredaje.

Kao nove značajnije projekte kojima će se njegovo ministarstvo ponajprije baviti, Kuščević je istaknuo početak objedinjavanja katastra i zemljišne knjige što je, kazao je, proces koji će ubrzati investicije i olakšati život građanima. Tu je, dodao je, i poticana stanogradnja, odnosno poticani subvencionirani krediti za stanogradnju, potom kartografija te poboljšanja zakona.

- Radi se o cijelom nizu mjera koje će uskoro biti vidljive, kaže Kuščević.

Dosadašnja ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš navela je kako je to ministarstvo u protekle četiri godine odradilo niz velikih i značajnih poslova te da nema razloga da se tako ne nastavi i dalje.

- Imala sam odlične razgovore s ministrom i doznala sam da su planovi novog ministra na tragu onoga što smo i mi radili. Razgovarali smo i o e-dozvoli, o POS-u, i o nizu drugih projekata. Naši su projekti bili konkretni i treba ih samo nastaviti, naglasila je Mrak Taritaš.

09. prosinac 2022 07:38