Hrvatska
StoryEditor

Orešković pohvalio Lorencina, ali IDS ne da podršku novoj Vladi

08. Siječanj 2016.
Piše:
lider.media

Mandatar Vlade Tihomir Orešković potvrdio je u petak da se sastao s tehničkim ministrom turizma Darkom Lorencinom i čestitao mu na dobrim turističkim rezultatima, te je istaknuo kako planira razgovarati sa što više ljudi iz ministarstava i gospodarstva.

- Našli smo se u Ministarstvu turizma i želio sam mu čestitati na rastu od jedan posto u turizmu što je odlično za Hrvatsku. Za zemlju bi bilo odlično i da drugi sektori imaju takav rast, kazao je Orešković.

Podsjetio je i da se s Lorencinom odlično poznaje još dok je bio predsjednik Uprave Plive, a Lorencin radio u Ministarstvu gospodarstva.

I ministar Lorencin izvijestio je o sastanku, a u priopćenju Ministarstva turizma navodi se da je Oreškovića upoznao sa stanjem u turističkom sektoru i da su “prije svega razgovarali o postignutim turističkim rezultatima prometa i prihoda, realiziranim investicijama u ove četiri godine te planiranim za naredno razdoblje, Strategiji razvoja turizma i Strateškom marketinškom planu te zakonskim prijedlozima koji su u izradi”.

Ipak, unatoč svim komplimentima koje je Tihomir Orešković uputio na rad Darka Lorencina, IDS neće podržati Vladu koju bi vodio Orešković, javljaju mediji.

- Vladu desnog centra nećemo podržati jer su ideološke i svjetonazorske razlike između nas prevelike. Osim toga ne znamo još uvijek ništa o stavu Vlade prema decentralizaciji te o njihovom odnosu prema temeljnim građanskim slobodama i vrijednostima, prije svega prema pitanju ljudskih prava i prava manjina. Nadamo se da će gospodinu Oreškoviću u fokusu biti gospodarstvo i da će svoje profesionalne uspjehe preslikati na gospodarsku sliku Hrvatske – to nam je svima u interesu, poručio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

14. svibanj 2024 02:41