Hrvatska
StoryEditor

Osnovana Hrvatska udruga proizvođača pekarskih i slastičarskih proizvoda

10. Prosinac 2013.

U Zagrebu je danas osnovana Hrvatska udruga proizvođača pekarskih i slastičarskih proizvoda čiji su ciljevi promicanje i realiziranje zajedničkih interesa članova, djelovanje u pravcu formuliranja zajedničkih stavova prema normativnim i zakonskim inicijativama i rješenjima državnih i drugih organa u ovoj gospodarskoj djelatnosti.

Istaknuto je to danas na osnivačkoj Skupštini Udruge čije su članice i tvrtke Čakovečki mlinovi, Pan Pek, Zagrebačke pekarne Klara, Mlin i pekare Sisak, Babić pekara Split, Puljanka-Brionka, Radnik Opatija, Latica Varaždin itd.

Rad udruge financirat će se članarinama tvrtki-članica, a za predsjednika Udruge izabran je Stjepan Varga iz Čakovečkih mlinova.

Namjera je udruženih pekara sudjelovati u davanju prijedloga promjena zakona i pravilnika vezanih uz proizvodnju i promet pekarskih i slastičarskih proizvoda te formuliranje zajedničkih stavova o načinima zaštite domaće proizvodnje.

Jedan od najbitnijih zadataka Udruge bit će i suradnja ‘s jednog jakog mjesta‘ sa službama inspekcijskog nadzora na suzbijanju devijacija kvalitete i nepravilnosti u proizvodnji i prometu pekarskim i slastičarskim proizvodima, navodi se u priopćenju Udruge.

Skupštini je prethodio stav pekarskih i slastičarskih tvrtki i obrta da struka u Hrvatskoj nema takvog oblika udruženja koje bi efikasno, na interesnoj osnovi, rješavalo zajednička pitanja vezana za stvaranje uvjeta za boljitak ovih gospodarskih grana.

06. svibanj 2024 23:23