Hrvatska
StoryEditor

Ostojić: Zakon o turističkom zemljištu koči ulaganja u kampove

16. Kolovoz 2012.

Ministar turizma Veljko Ostojić danas je u Poreču izrazio zadovoljstvo tijekom turističke sezone, kao i očekivanjima za posezonu, napominjući kako će prema najavama touroperatera i agencija ovo biti jako, jako uspješna posezona.

O aktualnoj redukciji vode u Istri, o čemu će sutra razgovarati u Županiji, ministar turizma je rekao kako se ‘ovakva situacija više ne bi smjela dogoditi, pogotovo ne u regiji koja čini trećinu hrvatskog turizma‘. Ostojić se u Poreču sastao s porečkim gradonačelnikom Edijem Štifanićem i predstavnicima turističkog gospodarstva - Lukšić Grupe, Plave lagune i Riviera Adrije. Istaknuo je kako Istra bilježi 3 posto više dolazaka i 5 posto više noćenja nego lani, a posebno ga raduje što je 50 posto tog povećanja ostvareno u predsezoni, što znači da Istra iz godine u godinu produžuje turističku sezonu, što nam je i jedan od glavnih ciljeva. Ostojić je najavio i kako će se iduće godine u hrvatski turizam investirati između 2,5 do 3 milijarde kuna, od čega 1,5 milijardi putem kredita HBOR-a.

Govoreći o investicijama u kampove, koji puno brže vraćaju uloženo nego čvrsti objekti, ministar je kazao kako će se u njih moći više ulagati nakon izmjena Zakona o turističkom zemljištu, ‘jer ovakav kakav je danas koči investicije‘. Nakon Poreča ministar Ostojić posjetio je i novouređeni prostor za prodaju autohtonih proizvoda u Taru, La Botega i novouređenu depadnasu Casa Palma u sklopu hotela Valamar Club Tamaris u Lanterni, a susret će se i s gradonačelnikom Novigrada Anteom Milosom i predstavnicima hotela Laguna Novigrad.

10. svibanj 2024 18:38