Hrvatska
StoryEditor

Pomoć malom gospodarstvu za izradu projektne dokumentacije

10. Srpanj 2012.

Zagrebačka županija dodijelit će 300.000 kuna kapitalnih pomoći subjektima malog gospodarstva za izradu projektne dokumentacije za gospodarske objekte, a natječaj je otvoren do kraja listopada, priopćeno je danas iz Zagrebačke županije.

Na natječaj se mogu javiti subjekti malog gospodarstva koji imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme, koji su poslovali pozitivno u prethodnoj kalendarskoj godini, kojima je osnovna djelatnost proizvodnja te koji ulažu u poslovni objekt na području Zagrebačke županije.

Sredstva će se dodjeljivati isključivo za troškove izrade projektne dokumentacije za poslovni objekt (proizvodni ili skladišni u funkciji proizvodnje) na području Zagrebačke županije. Pojedini korisnik može ostvariti maksimalnu potporu u iznosu od 50.000 kuna.

Prednost pri dodjeli kapitalne pomoći imat će subjekti malog gospodarstva čije je sjedište na području Zagrebačke županije te koji ulažu na području poduzetničkih zona u županiji i imaju veći broj zaposlenih. Također, prednost imaju subjekti koji su u stopostotnom vlasništvu branitelja Domovinskog rata, invalida, žena i mladih osoba (do 30 godina), navodi se u priopćenju.

Iz Zagrebačke županije također ističu kako će temeljem javnog natječaja za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva za 2012. godinu dodijeliti nešto više od dva milijuna kuna, a kapitalne pomoći za izradu projektne dokumentacije za gospodarske objekte jedna je od devet mjera koje se sufinanciraju.

10. svibanj 2024 22:14