Hrvatska
StoryEditor

‘Proinvest nije ponudio ništa novo‘

18. Ožujak 2013.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić izjavio je danas kako prezentacije ključnih mjera Vlade za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva na današnjem skupu Proinvest u Osijeku nisu ponudile ništa novo i da su Vladine mjere nedovoljne, smatra da Vlada mora donijeti značajno ozbiljnije i oštrije mjere koje će stvoriti temelj za pokretanje gospodarstva.

U izjavi za medije u stanci Proinvesta Šišljagić je ocijenio kako je dobro što su se neke stvari i dvojbe razjasnile, da su u nekim programima Vlade ponuđene određene pogodnosti i poticaji, ali kako je zaključak svega toga da je to nedovoljno i malo.

Ovo što smo danas čuli nije ništa revolucionarno, nema oštrih poteza i mjera koji bi značajnije utjecali na gospodarstvo i poduzetništvo, povećanje proizvodnje i konkurentnosti, ustvrdio je Šišljagić.

Ocijenio je kako se radi o ‘puno sitnih pomaka, koji značajno ne utječu na izlazak iz krize, a teško da će i utjecati na smanjivanje nezaposlenosti i rješavanje ozbiljnih problema u hrvatskom gospodarstvu‘.

Kazao je kako Vlada mora donijeti značajno ozbiljnije i oštrije mjere koje će stvoriti temelj za pokretanje gospodarstva, ali da takve mjere na današnjem skupu nije vidio.

18. svibanj 2024 20:06