Hrvatska
StoryEditor

Raspisan međunarodni natječaj za projekt Kupari

23. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Raspisan je međunarodni natječaj za projekt Kupari na lokaciji Kupari I. u općini Župa dubrovačka. Natječaj traje do 25. kolovoza 2015..

Riječ je o projektu u turističkoj zoni Kupari I  površine cca 13 ha na kojoj je određena ugostiteljsko – turistička namjena izvan naselja s kapacitetom 1500 kreveta i procijenjene investicije približno 100 milijuna eura.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom objavio je javni poziv kojim počinje postupak odabira najpovoljnijeg ponuditelja za realizaciju projekta Kupari. Pozivaju se domaći i strani zainteresirani investitori s financijskom sposobnošću kao i iskustvom u projektiranju, gradnji, marketingu i poslovanju turističkim kompleksima da dostave ponude najkasnije do 25. kolovoza 2015. do 16:30 h na adresu Državnog ureda, Dežmanova 10, Zagreb.

Projekt će se realizirati osnivanjem prava građenja i prava služnosti na zemljištu koji je u obuhvatu projekta, sklapanjem ugovora o zakupu hotela Grand i dodjelom koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže, sve na rok do 99 godina uz izgradnju novih smještajnih i pratećih turističko ugostiteljskih građevina kategorije 4 i 5 zvjezdica.

Javni poziv investitorima dostupan je na mrežnim stranicama Ministarstva turizma, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture,  Državnog ureda za upravljanje državnom  imovinom, Agencije za investicije i konkurentnost, Hrvatske gospodarske komore, Župe dubrovačke i u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Isti se putem Ministarstva vanjskih poslova dostavlja diplomatskim predstavništvima Republike Hrvatske.

Podjsetimo, početni interes za projekt Kupari već je iskazalo šest potencijalnih investitora: Avenue grupa, Valamar poslovni razvoj, Charisma Hotels Adriatic, Rixos Grupa, Titan nekretnine i Braniteljska zadruga „Mir”.

29. travanj 2024 19:11