Hrvatska
StoryEditor

Šandor Juhas: Zastupnici nacionalnih manjina za opoziv premijera Oreškovića

15. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

Klub zastupnika nacionalnih manjina jednoglasno je u utorak odlučio podržati HDZ-ov prijedlog opoziva premijera Tihomira Oreškovića, potvrdio je u srijedu zastupnik mađarske manjine i predsjednik Kluba Šandor Juhas, javljaju mediji.

- Zauzeli smo jedinstven stav. Izglasat ćemo nepovjerenje gospodinu Oreškoviću. Nacionalne manjine mogu biti garant stabilnosti vlade. To ne znači da moramo formirati tu vladu nego biti garant te vlade. Treba poslušati glas javnog mijenja koje je većinom za nove izbore. Loptica se često prebacuje na nas, a o ovo je problem velikih stranaka, kazao je u Saboru Šandor Juhas.

Istovremeno, iz Banskih dvora je došla informacija kako će se sjednica Vlade održati u petak, vjerojatno u 11 sati, prenose mediji. Naime, sjednice Vlade uobičajeno su srijedom, no za danas sjednica nije sazvana zbog toga što se održava sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, na kojoj Povjerenstvo odlučuje je li prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko povrijedio načelo obnašanja javne dužnosti i bio u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa svoje supruge i svoga prijatelja, savjetnika mađarske naftne tvrtke MOL, Josipa Petrovića. U četvrtak je na dnevnom redu sjednice Hrvatskoga sabora zahtjev 42 zastupnika Domoljubne koalicije da se izglasa nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću. Prođe li zahtjev, premijer Orešković i Vlada podnose ostavku i postaju tehničkom Vladom i obavljaju tehničke poslove do imenovanja nove Vlade.

 

14. svibanj 2024 03:36