Hrvatska
StoryEditor

Što je predsjednik Josipović napisao u pismu predsjedniku Sabora Leki?

14. Listopad 2014.
Piše:
liderhrt

Predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je pismo predsjedniku Sabora Josipu Leki u kojem poziva da se u Saboru postigne konsenzus oko izmjena izbornog zakonodavstva i uvođenja preferencijskog glasovanja već na idućim parlamentarnim izborima.

Današnja isključenost građana iz političkog odlučivanja je neodrživa, ističe predsjednik u izjavi novinarima koje je sazvao u svom uredu.

- Gospodinu Josipu Leki sam uputio pismo uvažavajući reakcije građana, njihovu želju da više sudjeluju u političkim procesima, posebice u izborima. Kao Predsjednik imam odgovornost za očuvanje političke stabilnosti sustava te stabilnosti države i ovim pismom želio sam otvoriti dijalog i proces traženja konsenzusa o nekim važnim pitanjima za budućnost Hrvatske - poručio je Josipović.

Glavni povod pisma je, kako je rekao, njegova želja da gospodina predsjednika Sabora obavijesti i službeno da je započeo izradu novog ustava. 

- Očekujem da ću završiti taj posao relativno skoro zajedno sa svojom stručnom radnom grupom i da nakon određenih rasprava i dorada taj prijedlog može iči u Hrvatski sabor negdje u prvom kvartalu - kazao je Josipović.

20. travanj 2024 04:31