Hrvatska
StoryEditor

Stotinjak brodova na splitskoj Zapadnoj obali za 18. rođendan Croatia Boat Showa

08. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Organizatori najavljuju da će na sajmu izlagati niz renomiranih svjetskih kompanija, primjerice grupacija "Azimut Benetti", koja će izložiti i svoj gotovo 30 metara dugi brod, a uz brodove i jedrilice bit će izloženi i gumenjaci, ali i automobili, električni automobili i bicikli, razna oprema za sport i razonodu

Ovogodišnji, 18. Croatia Boat Show održat će se na Zapadnoj obali u Splitu od 13. do 17. travnja, a na njemu će biti izloženo dvostruko više brodova nego prošle godine, njih oko stotinjak od čega će 65 plovila biti izloženo u moru, najavili su u petak organizatori tog sajma.

Sajam će biti veći nego lani i zbog oporavka nautičkog sektora, istaknuli su predstavnici organizatora, tvrtke Profectus na konferenciji za novinare.

Direktor te tvrtke Vicenco Blagaić kaže kako se nakon sedam godina pada i krize te lošeg stanja na nautičkom tržištu to tržište konačno podiže. Posljednjih mjeseci pratili smo trendove na nautičkom tržištu i primijetili da, iako tržišta u Kini, Turskoj i Rusiji padaju, u Europi rastu, rekao je Blagaić. Po njegovim riječima, dodatnim će se pontonima povećati prostor sajma, jer im se u tjedan dana javilo desetak novih izlagača na koje nisu računali.

Croatia Boat Show okuplja brodograditelje i proizvođače brodske opreme, kao i nautičke opreme i odjeće, ali i agencije i predstavnike marina i sl.

Organizatori najavljuju da će na sajmu izlagati niz renomiranih svjetskih kompanija, primjerice grupacija "Azimut Benetti", koja će izložiti i svoj gotovo 30 metara dugi brod, a uz brodove i jedrilice bit će izloženi i gumenjaci, ali i automobili, električni automobili i bicikli, razna oprema za sport i razonodu.

28. travanj 2024 09:02