Hrvatska
StoryEditor

Studenti i učenici "krivi" za milijunski porezni dug Ministarstva znanosti

12. Kolovoz 2015.
Piše:
lider.media

Četvrtu godinu zaredom na Vladinoj listi poreznih dužnika nalazi se Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Tom ministarstvu je od 2012. godine ukupni dug narastao za vrtoglavih 30 milijuna kuna

Tako se, piše Jutarnji list, Ministarstvo znanosti na ovogodišnjoj "listi srama" pravnih osoba nalazi na 16. poziciji s ukupnim dugom od 35,176.064,89 kuna. Dug, za koji sadašnja vlast tvrdi da je nastao prije deset godina, je 2012. iznosio četiri milijuna kuna, a 2013. godine već 12,3 milijuna. 

Do duga je došlo, objašnjavaju u MZOS, zbog neplaćenog doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje učenika i studenta. Riječ je o doprinosima za osiguranje na praktičnoj nastavi i stručnoj praksi za slučajeve invalidnosti i tjelesnog oštećenja zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti.

Iako su u utorak u Ministarstvu znanosti izjavili da u "koordinaciji s ostalim nadležnim ministarstvima pokušavaju pronaći rješenje postojeće situacije u sljedećoj proračunskoj godini, kao i osiguranje sredstava za iduće razdoblje", poruka ministra financija Borisa Lalovca je jasna:

- Porez se mora platiti, pa i ako je riječ o porezu Ministarstva znanosti.

29. travanj 2024 06:25