Hrvatska
StoryEditor

Tamara Obradović Mazal nova viceguvernerka?

23. Siječanj 2013.

Zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal trebala bi uskoro preuzeti dužnost viceguvernerke HNB-a, stoji u današnjem Globusu.

Prema njihovim informacijama takvo kadrovsko rješenje pozdravlja guverner Boris Vujčić, a do imenovanja bi trebalo doći u travnju ili svibnju. Kako bi došla do te funkcije mora dobiti političku podršku, odnosno stranke, jer o imenovanju viceguvernera odlučuje Sabor. Prema njihovim informacijama glavni razlog zbog kojeg se čeka s imenovanjem je završetak privatizacije brodogradnje, posao koji je Polančecova i Čačićeva zamjenica vodila od početka. Od četvorice viceguvernera trojica su imenovana lani, dok Adolfu Matejki drugi mandat ističe ove godine.

- Trenutno se bavim brodogradnjom i s još milijun tekućih stvari koje treba rješiti - kratko nam je informaciju prokomentirala Obradović Mazal te se suzdržala od potvrde (ili demantiranja).

Dugo se već priča da je Obradović Mazal Čačićevim dekretom morala osloboditi mjesto zamjenice ministra i potražiti novo. Velikim dijelom zato što nije stranački ‘raspoređena‘, iako joj činjenica da je udana za Tomislava Mazala, svojedobno desnu ruku Damira Polančeca, sigurno ne olakšava poziciju. Bez stranačkog zaleđa nije imala puno šanse da ostane. I to unatoč činjenici da nema mrlje u karijeri i da je vjerojatno među najsposobnijim kadrovima koje su sve dosadašnje vlasti imale. Rješavanjem malobrojnih sposobnih kadrova iz državne administracije na dobitku će eventualno biti HNB u koji se Obradović Mazal navodno seli. No, daleko je tragičnije to što nikoga ne brine činjenica da za tri godine na iduće parlamentarne izbore neće biti smisla izaći. Nećemo imati koga birati. Svi imaju jedan, jedini, isti cilj - uhljebiti se gdje god tko stigne. Tragikomedija kadroviranja pomalo podsjeća na prastari vic iz bivše države: zaraćene se strane na dva suprotna brda dovikuju - komunistiiiii, s druge strane uzvraćaju: fašistiiiii. A jeka im uzvraća: isti, isti, isti....

20. travanj 2024 12:53