Hrvatska
StoryEditor

Tko će biti novi predsjednik HDZ-a

20. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Na Saboru HDZ-a 2142 izaslanika bira između petero kadidata za čelnu funkciju u stranci. Za mjesto predsjednika HDZ-a natječu se Tomislav Karamarko, Jadranka Kosor, Milan Kujundžić, Darko Milinović i Domagoj Milošević.

Na saboru će se izabrati i zamjenik predsjednika, 6 potpredsjednika te 10 članova predsjedništva stranke. Prema istraživanju koje je provela agencija Ipsos Puls za Dnevnik Nove TV na uzorku od 300 birača HDZ-a za Kosor je glasovalo 28 posto, a za Karamarka 19 posto birača HDZ-a. Treći je s potporom od 16 posto Milan Kujundžić, a samo dva postotka manje dobio je Domagoj Milošević.

Zadnji sa 11 posto je Darko Milinović, a čak 10 posto HDZ-ovih birača smatra da niti jedan kandidat nije dobar, odnosno toliko ih nije znalo odgovor na pitanje tko bi bio najbolji šef najveće oporbene stranke. Na pitanje koga smatraju najvećim reformatorom i demokratom među petero kandidata, HDZ-ovi birači odlučili su se za Karamarka. Tako je on dobio 52 posto potpore ispitanika, dok je na drugome mjestu Domagoj Milošević sa 46 posto potpore. Aktualna predsjednica dobila je potporu od 44 posto i treće mjesto. Najbolji dojam na birače HDZ-a ostavila je Jadranka Kosor budući da tako smatra 48 posto ispitanika, a iza nje je Tomislav Karamarko o kojem pozitivno misli 40 posto birača te stranke. Kujundžić uživa potporu 37 posto, dok je Miloševića pozitivnim ocijenilo njih 35 posto, a Milinovića 32 posto birača HDZ-a.

29. travanj 2024 21:33