Hrvatska
StoryEditor

Tko može provesti 16 HUP-ovih prioriteta - stara ili nova vlast?

23. Srpanj 2015.

Tko u Hrvatskoj može odgovoriti na ’16 ključnih pitanja HUP-a‘? Je li potrebna promjena vlasti kako bi se spasilo hrvatsko gospodarstvo?

HUP-ovih 16 ključnih pitanja odnose se na najvažnije probleme koji poduzetnicima i poslodavcima ograničavaju mogućnost rasta i razvoja njihovih kompanija, a time i ukupnog gospodarstva zemlje. Pitanja koja postavlja HUP formulirana su na način da bi odgovori na njih trebali sadržavati konkretna rješenja političkih stranaka za izlazak iz krize i transformaciju Hrvatske u prosperitetno i otvoreno europsko društvo. Tako se pitanja odnose na fiskalnu konsolidaciju, reforme javne uprave i pravosuđa, energetsku dostupnost, unapređenje zdravstvenog i mirovinskog sustava...

Ekonomski strateg HSLS-a Josip Budimir smatra kako se aktualna vlada apsolutno nije sposobna nositi s takvim izazovima, te tvrdi kako koalicija HDZ/HSLS ima spreman program koji će ponuditi rješenja na svako HUP-ovo pitanje. No, saborski zastupnik SDP-a Zdravko Ronko nikako se ne slaže s time. Milanovićeva vlada jedini je odgovor na ekonomske probleme, a povratak HDZ-a značio bi kaos, razmišlja Ronko.

Vjerujete li više oporbi ili vladajućoj koaliciji? Svoj glas možete dati u ovotjednom Fight Clubu na OVOM linku.

19. travanj 2024 03:20